25. Міжнародний фестиваль сучасної музики “Контрасти” (4-20 жовтня 2019 року)

23.09.2019
Опис

Невимушена атмосфера на «Ночі контрастів», міжнародні майстер-класи нової музики COURSE, події у трьох містах України, а також значна роль українського музичного мистецтва – впродовж 4-20 жовтня 2019 року у Львові відбудеться ювілейний 25. Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

У програмі Фестивалю 14 концертів симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики. Також у ніч з 19 на 20 жовтня у приміщенні філармонії відбудеться спеціальна фестивальна подія – «Ніч Контрастів», формат якої передбачає представлення найновіших тенденцій в сучасній інструментальній та електронній музиці, а також показ мультимедійних проектів. Відвідувачі матимуть можливість переміщуватися у приміщеннях філармонії, у яких послідовно будуть відбуватися концерти, а також зможуть провести час у спілкуванні з музикантами та композиторами в невимушеній атмосфері у лаунж-просторі.

Вже вдруге під час «Контрастів» відбуватимуться Міжнародні майстер-класи нової музики COURSE, три події з яких (презентації учасників та лекції двох композиторів-викладачів) увійдуть у програму Фестивалю. Цього року це будуть восьмі майстер-класи COURSE, в рамках яких від 10 до 19 жовтня п’ять композиторів з Австрії, Німеччини, Польщі, Туреччини та України проводитимуть індивідуальні заняття, консультації, лекції та семінари для дванадцяти відібраних молодих композиторів з України, Південної Кореї, Туреччини та Білорусі.

Фестивальні події відбуватимуться у Львові у приміщенні Львівської національної філармонії, Дзеркальній залі Львівської національної опери та Органному залі. Окрім цього, Фестиваль також представлятиме проект польського колективу Neo Electric Quartet ще у двох українських містах: Києві (кінотеатр «Ліра») та Тернополі (недобудована Обласна бібліотека).

Гостями Фестивалю будуть композитори та виконавці з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Ізраїлю, США, Південної Кореї, Туреччини, Польщі, Литви, Росії, Білорусі та України.

Програма ювілейних «Контрастів» представлятиме найновіші тенденції в сучасній класичній музиці у поєднанні з яскравими зразками світової сучасної музики XX століття. Вагомою складовою програми стане ретроспектива української сучасної музики, зокрема зі значним акцентом на галицьку (львівську) композиторську школу.

Партнери 25. Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти»:

– Action Musicale Pierre Wissmer (Франція)

– Goethe-Institut в Україні

– Посольство Ізраїлю в Україні

– Посольство Литви в Україні

– Міністерство культури і національної спадщини Республіки Польща

– Інститут Адама Міцкевича (Польща)

– Promoziun da la Cultura Chantun Grischun (Швейцарія)

– Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької

– Львівський органний зал

– Мистецьке об’єднання «Коза» (Україна, м.Тернопіль)

– Кінотеатр «Ліра» (Україна, м.Київ)

 

Партнери 8. Міжнародних майстер-класів нової музики COURSE:

– Представництво OeAD у Львові

– За підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу

 

Фестивальні медіа-ресурси:

https://philharmonia.lviv.ua

http://contrasts.org.ua

https://www.facebook.com/contrasts.icm.festival

 

Контакти: [email protected] / тел. моб.: +38 093 920 34 86

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...