Андрій Драган — фортепіано (Швейцарія – Україна)

Загальна інформація

Українсько-швайцарський піаніст, народився 1986 року у Львові. Навчався у Львівській середній спеціальній музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької у класі проф. Лідії Крих, у кого продовжував навчатись у ЛДМА ім. М. Лисенка. Паралельно здобуває освіту у Музичній Академії м. Базеля (Швейцарія) у проф. Адріана Отікера. Обидві академії з відзнаками закінчує у 2009. Продовжує своє навчання в аспірантурі львівської Академії; паралельно поступає на педагогічний факультет Aкадемії м. Базель.

У 2008 році перемагає на конкурсі Prix Credit Suisse Jeunes Solistes (Швайцарія). Протягом останніх років здобуває численні премії та нагороди національного та міжнародного значення. Нагороджений срібною медаллю Академії Мистецтв України.

Учасник багатьох Міжнародних музичних фестивалів, зокрема, Фестивалю «Les Museiques» під керівництвом Г. Кремера (Базель); «MENHIR» (Швейцарія); «Віртуози», «Контрасти», «Міст Александра ІІІ»(Львів); «Фестиваль Давньої Музики» (Львів), «Piano Campus» (Париж); «Menuhin-Festival»(Ґштад); Фестиваль класичної музики в Давосі.

Виступає у багатьох країнах Європи, США та Японії із сольними концертами та у супроводі симфонічних оркестрів, зокрема, Львівським академічним оркестром (дир. засл. арт. України Я. Колесса), «Віртуози Львова» (дир. засл. діяч мист. С. Бурко), «INSO-Львів» (дир. Г. Маттес), «Il Mosaico» (дир. Герман Остендарп), Симфонічний  оркестр Базельської Академії (Томас Фюрі). Восени 2011 дебютував з концертом Моцарта у престижному залі Тонгале (м. Цюріх), під батутою Себастіана Тевінкеля.

Андрій регулярно виступає у складі камерних ансамблів різних формацій, зокрема в дуетах з віолончеллю та альтом; тріо, та ін. Весною 2011 в дуеті з Лехом Ушинські перемагає на конкурсі камерних ансамблів «Орфей».

http://andriy-dragan.com/

Поділитись