Володимир Зубицький – акордеон (Україна)

Загальна інформація

Володимир Данилович Зубицький (* 2 березня 1953, с. Голоскове Миколаївської обл.) — український композитор та виконавець (баяніст). Син лікаря-травозная.

Закінчив Київську консерваторію як баяніст (клас проф. Володимира Бесфамільнова, 1976) як композитор (клас проф. М. Скорика, 1977) та як симфонічний диригент у проф. Володимира Кожухаря та Вадима Гнідаша (1979).

Як баяніст був нагороджений «Coupe mondiale» IMC-UNESCO за виконання мініатюри-реквієму «Сім сльозин» на Міжнародному Конкурсі баяністів і акордеоністів в Гельсінкі (Фінляндія, 1975). На Міжнародному конкурсі композиторів у Польщі (1985) його було нагороджено третьою премією за реквієм «Sette lacrime». Його «Карпатська Сюїта», «Концертні партити» № 1 та № 2, «Болгарський щоденник» та Соната № 2 «Слов’янська» увійшли до програм провідних виконавців.

Серед його творів — опери (найвідоміші — «Палата № 6» (за А. Чеховим) «Чумацький шлях», 1983); балет «Задунайські розваги» (1985); кантати-симфонії «Чумацькі пісні» (1982, на народні слова), «Океан долі» (1986, на вірші Шарля Бодлера); сім симфоній; камерні симфонії; твори для оркестру українських народних інструментів, для баяна; хори тощо. У 1986 році був нагороджений премією Ленінського комсомолу УРСР.

Виступає як диригент з виконанням власних творів.

Мешкає в Італії.

Поділитись