Гурт «Стары Ольса» (Білорусь)

Загальна інформація

 

 

«СТАРЫ ОЛЬСА» – білоруський гурт середньовічної музики. Назва походить від назви потоку у центральній частині Білорусі. Гурт заснував історик Зміцер Сасноускі в 1999 році.

Творчість глибока пов`язана з історією та відтворенням музичних традицій Великого Князівства Литовського, культурною та геополітичною частиною якого у XIIIXVIII століттях була Білорусь. Музиканти використовують максимально докладні копії стародавніх інструментів: дуди, колісної ліри, гусел, жалейки, варгану, сурми, ребеку, лютні, цистри, тромбамарина, барабанів.

У дискографії гурту 10 студійних альбомів, 3 концертних, 1 аудіоспектакль. У репертуарі героїчний епос Великого Князівства Литовського, застольні пісні, танці, твори композиторів епохи Ренесансу, композиції з білоруських збірників придворної музики 16-17 ст.(“Полацкі сшытак, “Віленскі сшытак), білоруські канти 16-17 століть, а також європейські популярні мелодії епохи середньовіччя та Ренесансу.

Гурт виступає зі сольними концертами, на фестивалях середньовічної культури, рицарських турнірах, фольклорних і музичних фестивалях Східної та Західної Європи, США.

Стары Ольса” – жива історія на сцені!

Склад гурту:

Зміцер Сасноускі (дуди, вокал, тромбамарин)

Алесь Чумакоў (вокал, гуслі, колісна ліра, ребек, цистра, середньовічні жалейки)

Ілля Кубліцкі (цистра, лютня)

Марыя Шарый (флейти, середньовічні жалейки)

Сяргей Тапчэўскі (барабани, перкусія)

Аляксей Войцех (барабани, перкусія)

www.staryolsa.com

www.staryolsa.bandcamp.com

https://www.youtube.com/c/StaryOlsa

https://soundcloud.com/staryolsa-1

https://www.facebook.com/stary.olsa

 

Поділитись