Аліна Другак – сопрано (Україна)

Загальна інформація

Володар Гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу «Південний експрес» (2013, м Ялта), лауреат І премії ІІІ всеукраїнського конкурсу вокалістів імені Оксани Петрусенко (2008, м Херсон), лауреат І премії міжнародного фестивалю-конкурсу «Південний експрес» ( 2013, м.Одеса), брала участь в конкурсах CLIP Vocal (2015 року, Портофіно, Італія), Ріккардо Дзандонаі (2016, Ріва-дель-Гарда, Італія), Отто Едельманн (2017, Відень, Австрія), Опера Корона (2018, Тбілісі, Грузія). У серпні 2016 пройшла тренінг «Техніка вокалу» в Корсо-де-Опера в Монтепунчіано (Італія) з видатними викладачами Лусіана д’Інтіно і Беатрис бенз-музичний коллаборатор театру Ла Скала.

Закінчила Миколаївське вище музичне училище по класу: фортепіано, диригент-хормейстер і вокал з відзнакою.

У 2008р. дебютувала в партії Лоли ( «Cavalleria Rusticana» П. Масканьї).

У 2015р. закінчила Одеську національну музичну академію імені А.В.Нежданової (диплом магістра з відзнакою) за спеціальністю “сольний спів”, клас професора, заслуженої артистки України А.В. Джамагорцян. У 2018 р. закінчила асистентуру-стажування в ОНМА ім.А.В.Нежданової, клас професора, заслуженої артистки України А.В. Джамагорцян. У 2015р .. виконала партію Бесс ( «Поргі і Бесс» Г. ​​Гершвіна) в оперній студії ОНМА ім. А.В.Нежданової.

У жовтні 2016 року на запрошення Чуваського державного театру опери та балету виконала партію Мікаели ( «Кармен» Ж. Бізе). 1 березня 2018 році дебютувала на сцені Одеського національного академічного театру опери і балету в партії Мікаели ( «Кармен» Ж. Бізе).

Поділитись