Андрій Савич — альт

Загальна інформація
Андрій Савич народився  у 1993 році у Львові. Почав займатись музикою у віці 7 років на скрипці у класі  Галини Легкої, а згодом у Львівській музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької на альті у класі Леонтія Оленича. У  віці 19 років вступив до Львівської музичної академії та закінчив бакалаврат у класі доцента Юрія Далецького . У 2014 році розпочав навчання у Королівському коледжі музики в Мадриді у класі Дімут Поппен, водночас отримуючи уроки альта від Джонатана Брауна (альт у квартеті Casals) та уроки квартету від Хайме Мюллера.

Багато виступав як соліст та оркестрант. Зокрема в таких оркестрах як Bron Chamber orchestra, I.Сulture orchestra, London&Vienna Kammerorchester,  Orquesta Sinfónica Freixenet, Sinfonietta de la ESMRS, Camerata Viesgo de la ESMRS, Orquesta Clásica Santa Cecilia, K&K Symphoniker orchestra під керівництвом таких диригентів як Stefan Lano, Maxim Vengerov, Zubin Mehta, Krzysztof Penderecki, Kirill Karabitz, Georg Kugi.

Як соліст та камераліст виступає в Україні, Польщі, Іспанії, Італії та Норвегії. У 2017 році отримав  1 премію на конкурсі Central International Music Competition 2017, Malta.

На даний момент грає на альті виготовленому майстром George Craske, який йому надав у користування Christophe Landon.

Поділитись