Андрій Юркевич – диригент

Загальна інформація

Народився в місті Зборові на Тернопільщині (Україна).

Навчався в Тернопільському музучилищі ім. С. Крушельницької, яке закінчив в 1990 му, в Івано-Франківському музпедінституті ім. В. Стефаника (факультет музики та хореоґрафії – 1990-1991 рр.), в Львівській Музичній Академії ім. М. Лисенка на кафедрі оперно-симфонічного диригування (клас професора, Народного Артиста України, Лауреата Шевченківської премії Луціва Ю.О.), яку закінчив в 1996 році.

1997–2000 роки – навчання в аспірантурі ЛМА ім.М.Лисенка , під час якого почав свою викладацьку діяльність на кафедрі оперно-симфонічного та хорового диригування.

З 1994  року почав працювати у Львівському державному академічному театрі опери та балету імені С. Крушельницької, спершу в якості суфлера,а з 1996 року на посаді диригента.

В 1998 р. став дипломантом “ІІ національного конкурсу диригентів ім. С. Турчака” в м. Києві

З 1999р. по 2002 р. – викладач на кафедрі симфонічного та хорового диригування Львівської музичної академії ім.М.В.Лисенка.

2001-2002 рр. – стажування у Варшавському  “Teatrze Wielkim” (Польща) під творчим керівництвом артистичного директора театру  Яцека Каспшика.

З 2002 р. – навчання в Італії по композиції в консерваторії ім. Дж. Россіні (м. Пезаро)

Європейська кар’єра Андрія Юркевича розпочалася з дебюту за пультом славнозвісної Римської опери – балетом “Лебедине озеро”. Після цього зав’язалася міцна творча співпраця з цим колективом, яка вилилась в постановках балетів “Спляча красуня”, “Лускунчик” Чайковського, постановкою опери Фальстаф Верді з славнозвісним режисером Франко Дзефіреллі. З 2007 року по теперішній час диригент здійснив чимало оперних постановок в Європі та у світі, диригував багатьма симфонічними концертами.

 

Поділитись