Артем Голоднюк – саксофон (Україна)

Загальна інформація

Провідний український саксофоніст, лауреат міжнародних конкурсів, офіційний артист фірми Selmer Paris в Україні.  Працює в різних музичних напрямках та стилях.

Музичну освіту здобув у Хмельницькому музичному училищі ім. В. Заремби (клас В. Репецького, 2002-2005 рр.), а також в  Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського, закінчивши магістратуру та асистентуру-стажування (клас доцента М. Мимрика, 2005-2013 рр.).

З 2007 – 2019 року працював у складі Національного президентського оркестру України як соліст та артист оркестру. Разом із колективом має багато виступів на різноманітних фестивалях, серед яких XXIV Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти» (Львів, 2018), Міжнародний фестиваль Porto Franko Gogol Fest (Івано-Франківськ, 2016-2018);  співпрацював з відомими музикантами (Brian Connolly, Caleb Brinkley) під час гастрольного туру оркестру військово-повітряних сил США в Європі – (United States Air Force Band) – Київ, 2018. Також виступав в якості соліста з Київською камератою, Хмельницьким симфонічним оркестром,  Київським квартетом саксофоністів.

Брав участь у майстер-класах провідних саксофоністів світу, таких як: Daniel Gauthier, Jean Denis Michat, Christian Wirth, Claude Delangle, Маргарита Шапошнікова.

Учасник та співзасновник квартету New Age quartet (сопрано саксофон), єдиного в Україні ансамблю саксофоністів Ukrainian saxophone ensemble (сопрано саксофон). В складі цих ансамблів мав численні виступи в Україні та за її межами, зокрема представляв Україну на Міжнародному конгресі саксофоністів (м. Загреб, Хорватія 2018).

Учасник тріо VoiceSaxPiano, з яким мав концертні виступи в Україні та Іспанії (2018, 2019).

З 2018 року є постійним учасником дуету LifeOn duo (саксофон, фортепіано). Дует презентує музику, що рідко виконується в даному складі та постійно пропонує прем’єри українським слухачам. В складі дуету має виступи на основних концертних майданчиках країни, зокрема Міжнародний фестиваль саксофонової музики «Vinnytsia Adolphe Sax Festival» – Вінниця 2018, IX Міжнародний фестиваль  «Сонячні кларнети» м. Житомир, 2019 та в інших містах України.

Артем активно співпрацює з українськими композиторами, деякі твори виконував вперше – Володимир Рунчак Концерт для саксофона з оркестром, SAX tete a tete for two; Валерія Віноградова Цикл «Коло» ( в складі Ukrainian Saxophone ensemble).

Своїм виконавським досвідом Артем охоче ділиться  даючи майстер-класи, зокрема в рамках Міжнародного фестивалю «Vinnytsia Adolphe Sax Festival» та в інших містах України.  В 2017 році був запрошений в склад журі Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців «Обрії Класики» – Київ.

Поділитись