Богодар Баглай – баритон

Загальна інформація

Богодар Баглай Богданович (4.09.1989 м. Львів) – бандурист, Член Національної спілки кобзарів України з 2007 м.Львів. У 2004 закінчив середню спец. муз. школу-інтернат ім. С.Крушельницької (клас бандури Т.Лазуркевича). У 2004 вступив до Львівського державного музичного училища ім. С.Людкевича на диригентсько-хорове відділення (кл. О.Самотос), факультативно навчався в класі бандури (клас викладача Н.Якимець). Одночасно навчався у Дрообицькому музичному училищі ім. В.Барвінського на народному відділі (кл. викл. О.Пришляк), яке закінчив з відзнакою. У 2008 вступив до Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (кл.бандури проф. В.Герасименка).
Один з небагатьох в Україні знавців харківського способу гри (харківська бандура).
Учасник Міжнародного конкурсу ім. Г.Китастого (2006), дипломант Всеукраїнського конкурсу «Провесінь» (Кіровоград), володар Гран-Прі Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах ім. А.Онуфрієнка (Дрогобич, 2007); лауреат Всеукраїнського конкурсу-фестивалю ім. Остапа Вересая (2009). Брав участь у багатьох кобзарських фестивалях: «Кобзарський майдан у Чернігові», «Дзвени бандуро у місті Франковім», «Волинський кобзарик» (м.Луцьк), фестивалів ім. Ю.Сінгалевича (м.Львів), та Зіновія Штокалка (м.Тернопіль).
В репертуарі: «Дума про козака Голоту», Д.Задор «Балада про Довбуша», М.Коваль, Т.Шевченко «Прометей», Г.Хоткевич «Невільницький ринок у Кафі», Д.Січинський «Як почуєш вночі», Г.Хоткевич «У гаю, гаю вітру немає», К.Мясков концертна п’єса «Байда», Г.Китастий «Львівські фрагменти», В.Витвицький «Зірвалася хуртовина», «В’язанка українських мелодій» (за З.Штокалком), «Турецький танець» за З.Штокалком, Н.Паганіні «Соната (D-dur)», багато різних народних пісень та творів композиторів. Виступає і в дуеті «Байда» (з 2007) разом з бандуристом Миколою Тетюком.
Викладач відділу народних інструментів Львівського державного училища культури та мистецтв.

 

Поділитись