Васильєва Варвара – скрипка

Загальна інформація

Варвара Васильєва народилася 2003 року у Києві. Почала грати на скрипці у чотири роки. Навчалася у Київській спеціалізовану музичну школі імені Миколи Лисенка (клас Ярослави Рівняк та Вадима Борисова), зараз продовжує навчання у Національній музичній академії імені Петра Чайковського (клас Ольги Рівняк).
Вона є лауреаткою багатьох міжнародних конкурсів. Серед її музичних досягнень Ysaye International Music Competition (Бельгія, 2019) – перша премія; Odessa International Violin Competition (Україна, 2018) – третя премія; IX International Violin Contest “Bravo!” (Бельгія, 2013) – перша премія.
Варвара брала участь у музичних фестивалях в Австрії, Грузії, Ізраїлі, Франції, Німеччині, Нідерландах, Польщі та Швейцарії.
З 2017 року є учасницею Молодіжного симфонічного оркестру України (YSOU).
Варвара була учасницею майстер класів провідних педагогів та музикантів в Україні та за кордоном – зокрема, Олега Каськіва, Олександра Брусиловського, Бориса Гарлицького, Валерія Соколова, Олексія Семененка.
В Україні веде активну концертну діяльність як солістка, а також у складі камерних ансамблів та оркестрів як їх учасник та запрошений концертмейстер.
З 2019 року отримує грантову підтримку благодійного фонду VERE MUSIC FUND.

Поділитись