Віктор Янковський – баритон

Загальна інформація

Своє навчання розпочав у Дрогобичі. У 2010 році В. Янковський вступив до Дрогобицького державного музичного училища (тепер коледж) ім. В. Барвінського по класу гітари (кл. викл. Шимоняка Д.В.). Потім продовжив навчання вокалу у ЛНМА імені М.В.Лисенка, де здобув ступінь бакалавра. Здобув вокальну техніку та секрети мистецтва bel canto під керівництвом проф. Корнеля Сятецького – видатного українського  тенора, який багато років виступав на італійських оперних сценах. В даний час Віктор Янковський навчається у магістратурі в Музичній академії в Катовіце. Окрім музичної освіти, він також має звання освіту інженера-будівельника в Глухівському педагогічному університеті.

Він є лауреатом численних нагород на національних та міжнародних вокальних конкурсах: Гран-прі на вокальному конкурсі «Золота троянда» (Львів, 2015 р.), Фіналіст Конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака» (Львів, 2017 р.), ІІ премія Міжнародного вокального конкурсу Яна, Едуарда та Юзефіни Решкув (Ченстохова, 2019), нагорода за найкраще виконання польської оперної арії під час 4-го Міжнародного оперного вокального конкурсу Адам Дідури (Битом, 2019) та відзнака під час вокального конкурсу ім. Здзіслава Сквари у Млаві (Mława, 2019).

Віктор Янковський проводить активну концертну діяльність. У 2017 році він гастролював у Італії, виступаючи в Мілані, Венеції та Брешії. Того ж року він дав численні концерти із симфонічним оркестром Львівської філармонії та камерними концертами у Львівській опері. У 2018 та 2019 роках він брав участь у концертах, присвячених пам’яті Василя Сліпака у Києві та Хмельницькому. Цього року вокаліст виступив під час серії концертів у супроводі Orchestre de Chambre під орудою Ніколаса Краузе у Парижі та як соліст оперного гала-концерту у Калішській філармонії.

З 2019 року Віктор Янковський є солістом Львівської опери. У червні 2019 року дебютував у Львівській опері, зігравши головну роль у виставі «Дон Жуан» В. А. Моцарта.

Поділитись