Габріель Суованен, баритон (Швеція)

Загальна інформація

Габріель народився у Стокгольмі. Вивчав спів у Академії імені Сібеліуса у Гельсінкі та у Стокгольмській Оперній Школі. Після отримання 1го місця на Конкурсі Тімо Мустакалліо у 1998 та 3го місця на Конкурсі Мір’ям Хелін у 1999, він зміг розпочати міжнародну кар’єру.
З того часу Габріель блискуче виконував численні партії – наприклад, Дон Жуан\Брахман (“З мертвого дому” Яначека), Гіл’єрмо, Марчелло, Єлецький (Пікова Дама), Балстроуд (Пітер Граймс), Євгеній Онєгін, Дон Джованні, Дон Фернандо, Воццек, Гюнтер, Вольфрам, Шонард та надзвичайно багато інших. Він працював на багатьох сценах світу, зокрема у Королівському театрі Ла Монне, у Норвезькій Національній Опері, у Великому Оперному Театрі “Лісеу”, у Королівському Оперному Театрі Данії, у Фламандській Опері, на Міжнародному Фестивалі у Савонлінна, тощо.
Також Габріель виступав у Королівській Шведській Опері, був членом Комедійного Оперного ансамблю у Берліні, виступав у Фінській Національній Опері.
Габріель Суованен надзвичайно успішно виступав і у світових прем’єрах, наприклад, із головною роллю у опері Кантелінена “Пааво Нурмі” на Олімпійському Стадіоні у Гельсінкі, у опері “Распутін” фінського композитора Раутаваари разом із Матті Салмінен у Фінській Національній Опері, та багатьох інших.
Як пристрасний концертний виконавець, Габріель виступав із провідними оркестрами, зокрема із Бельгійским Національним Оркестром, Філармонічним Оркестром Сан-Франциско та ін.

Поділитись