Дмитро Воронов – баритон (Україна)

Загальна інформація

Народився у 1994 році у Вишгороді на Київщині.  У 2015 році здобув повну вищу освіту в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова (Інститут мистецтв) за спеціалізацією вчитель музичного мистецтва та англійської мови (освітній рівень “Магістр”). У 2016 році здобув другу вищу освіту в Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського, академічний сольний спів за рівнем «Спеціаліст». А вже у 2019 році закінчив цю ж Академію як асистент-стажист у класі Народного артиста України В. Г. Буймістера.

Активно бере участь у постановках опер та оперет НМАУ ім. П.І. Чайковського. Успішно дебютував у сучасній постановці опери «Ведмідь» (лібрето за п’єсою Антона Чехова), де зіграв головну роль в опереті «Балаган». Зараз працює над новою роллю Дон Пакувіо з опери “La pietra del paragone” Дж. Россіні.  Впродовж 2015-2018 рр. працював у двох професійних хорах Києва: Академічному камерному хорі “Хрещатик” та Київському симфонічному оркестрі та хорі під керівництвом Роджера Макмеріна та Веса Янсона.

Лауреат І премії міжнародного конкурсу фонду Міхаеля Штріхарджа (Львів, 2019), Лауреат І премії міжнародного вокального конкурсу ім. Олександра Гурця (Київ, 2019), Лауреат ІІ премії міжнародного конкурсу «Пам’яті Мусліма Магомаєва»  (Трускавець, 2019).

З 2017 року займає посаду соліста Національного академічного театру оперети у місті Києві. Також з 2018 року працює солістом чоловічого квартету при  чоловічій хорові капелі ім. Л. Ревуцького.

Поділитись