Ева Трач – Уляна

Загальна інформація

Випускниця Академії Театру Ла Скала в Мілані та докторантури Музичної Академії імені Кароля Шимановського в Катовіце по класу сольного співу професора музичної академії доктора габілітованого Еви Бєґас. Брала участь у Програмі Підготовки Молодих Талантів—Оперна Академія при Театрі Великому Національної Опери у Варшаві.

Лауреатка I премії Міжнародного Конкурсу Вокалістів імені Імріха Ґодіна Iuventus Canti (Словаччина, 2011), II премії I Міжнародного Конкурсу Вокалістів імені Анджея Гіольського в Кудові-Здрой (2012), I премії на III Конкурсі Вокалістів імені Яна, Едварда і Юзефіни Решке у Ченстохові (2013), I премії в катеґорії жіночих голосів на XV Конкурсі Вокального Мистецтва імені Ади Сарі в Новому Санчі (2013), II Премії 9 Міжнародного Конкурсу Вокалістів імені Клаудії Таев (Естонія, 2015), II премії V Конкурсу Вокалістів імені Іґнація Яна Падеревського в Бидґощі (2015), II премії 9 Міжнародного Конкурсу Вокалістів імені Станіслава Монюшка (2016).

Дебютувала, виконуючи титульну роль в опері Сестра Анджеліка Джакомо Пуччіні (2011), партію Донни Анни в опері Дон Жуан В. А. Моцарта (2013) в Сілезькій Опері.

На сцені Вроцлавської Опери дебютувала з роллю Жанни Д’Арк в опері Жанна Д’Арк Джузеппе Верді (2014), Графині в опері Весілля Фіґаро (2014), Першої Дами в опері Чарівна Флейта (2015), Фйорділіджі в опері Так чинять усі В. А. Моцарта (2015). Виконала партії Маріанни в опері Кавалер троянди Ріхарда Штрауса (2014), а також Ксенії в опері Боріс Ґодунов Модеста Мусорґського (2015). На сцені опери Ла Скала в Мілані дебютувала з партією Констанції в опері Викрадення із сералю, версія для дітей італійською мовою В. А. Моцарта (2016), партією сопрано Ворожки в балеті Сон літньої ночі Фелікса Мендельсона-Бартольді (2017), партією матері Ґертруди в опері Ганзель і Ґретель Енґельберта Гампердінка (2017), а також партією Анни в опері Набукко Джузеппе Верді (2017). На сцені Великого Театру Національної Опери у Варшаві дебютувала з партією Мікаели в опері Кармен (2018).

Під час інауґураційного концерту з нагоди відкриття нового приміщення Національного Симфонічного Оркестру Польського Радіо в Катовіце, виконала Сілезький Триптих Вітольда Лютославського (2015). Публіка мала також можливість почути її під час Інауґурації сезону Оркестру Національного Форуму Музики, в рамках якої вона виконала партію сопрано в Симфонії № 14, op. 135 Дмитра  Шостаковича (2017).

Свою майстерність Ева Трач удосконалювала на численних курсах і творчих майстер-класах з вокалу під керівництвом видатних педагогів і співаків, таких яких: Ізабела Клосьовска, Матіас Рексрот, Ейтан Пессен, Ніл Шікофф, Аніта Ґаранча, Доріс Єрік-Кросс, Вєслав Охман, Гелєна Лазарска, Лючана Д’Інтіно, Ґреґорі Кунде, Ева Мей.

Співпрацювала з багатьма дириґентами, серед яких: Міхал Клауза, Нелло Санті, Марк Альбрехт, Джозеф Суенсен, Дейвід Роберт Коулмен, Кері-Лінн Уілсон, Алєксандер Лібрайх, Марко Ґідаріні, П’єтро М’яніті, Мішель Ґамба, Ян Вінценти Гавел, Адам Кльоцек, Андрій Юркевич, Массіміліано Кальді, Варчіслав Кунц, Ева Міхнік, Мачєй Томашєвіч, Тадеуш Затей,Томаш Токарчик, Жозе Ферейра Лобу, Марек Топоровскі, Роберт Кабара.

Поділитись