Еллі Сах – скрипка (Корея – Америка)

Загальна інформація

Корейсько-американська скрипалька Еллі Сах  заявила про у себе у світі як виконавиця та переможниця  численних конкурсів. Її було визнано першим призером Міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси у Львові,  та 1-м лауреатом Гран-прі Міжнародної філософії фестивалів Конкурсу 2017 р. в Марокко, а також лауреатом головного призу в Міжнародному Лейпцигу Конкурс Баха (Німеччина, 2018 р.), Міжнародний конкурс скрипок «Преміо Паганіні» (Італія, 2015 р.), Міжнародний конкурс скрипалів Майкла Хілла (Нова Зеландія, 2015 р.), Московський міжнародний конкурс скрипалів Девіда Ойстраха (Росія, 2013 р.) Та Міжнародний конкурс скрипок в Наумбурзі ( США, 2012). Вона також була нагороджена спеціальними призами на Міжнародному конкурсі скрипок Індіанаполісу 2018 року (кращі каприни Паганіні та кращий біс) та Міжнародному конкурсі скрипки в Сінгапурі 2018 року (приз Баха).

Хвалена як “чутлива і поглинаюча інтерпретаторка” (“Музична Америка”), Еллі виступала на фестивалі “Зальцбург”, “Фокусному фестивалі” Лінкольна в Центрі Лінкольна, а також про Ar Arte Musical “Молоді віртуози”, а також виступала в прямому ефірі PBS з Лінкольн-Центру та ННР З вершини. Як член-засновник Північного квінтету, разом з ансамблем вона отримала срібну медаль на Національному конкурсі камерної музики ім. Фішгофа в Індіані, США. Еллі регулярно виступає з нью-йоркськими «Класичними гравцями» та Ансамблем «Метрополіс», призначеним «Греммі». Вона також виступала як запрошена артистка з камерним оркестром East Coast (ECCO) та сучасним ансамблем East Coast, а також виступала в якості запрошеного концертмейстера з Оркестром американського театру балету в Нью-Йорку.

Народившись у Сеулі, Південна Корея, Еллі почав уроки скрипки у п’ятирічному віці і в десятирічному віці вступив у відділ доколеджів Джуйльярда. Вона закінчила ступінь бакалавра та магістра музики в школі Джуліарда та аспірантуру в Моцартеївському університеті Зальцбурга та Манхеттенській музичній школі, де її викладачами були П’єр Амоял, Роберт Манн, Джоел Смірнофф та Саллі Томас.

 

Поділитись