Еміліо Колон-віолончель

Загальна інформація

Пристрасний та віртуозний музикант, Еміліо є високо затребуваним як сольний виконавець, учасник камерних оркестрів, диригент, композитор та педагог. Його вражаюча міжнародна кар’єра включає виступи в США, Канаді, Латинській Америці, Європі та Азії. В 2017 році Еміліо отримав звання «Виконавець Року» від Нью-Йоркського товариства класичної музики (New York Classical Music Society). До його визначних виступів як соліста входить співпраця з Національним симфонічним оркестром України, Симфонічним оркестром Пуерто-Ріко, Стамбульським національним симфонічним оркестром, камерним оркестром м. Рено, симфонічним оркестром м. Гуаякіль.

Цей концертний сезон відзначений співпрацею з Президентським симфонічним оркестром Туреччини в рамках концертного туру, сольними виступами з Національним симфонічним оркестром України, Стамбульським національним симфонічним оркестром, Ізмірським державним симфонічним оркестром, Симфонічним оркестром Гантсвілла, а також як запрошений соліст у Фестивалі камерної музики м. Невада та Фестивалі ім. Пабла Казальса в Пуерто-Ріко.

В січні – лютому 2018 р. вже втретє відбувся щорічний фестиваль Міжнародного камерного оркестру Пуерто-Ріко, засновником та художнім керівником якого є Еміліо.

Нещодавно Еміліо взяв участь в якості члена журі престижного Міжнародного конкурсу віолончелістів ім. Пабло Казальса в Будапешті, Угорщина. Він також отримав запрошення як соліст взяти участь у Фестивалі ім. Пабло Казальса, виступити з Симфонічним оркестром м. Бозмен, Симфонічним оркестром Бока-дель-Ріо, Мексиканським та Техаським фестивальними оркестрами та Симфонічним оркестром Сан-Анджело, Симфонічним оркестром м. Гуаякіль, Симфонічним оркестром м. Лоха (Еквадор). Його виступ в Concertgebouw Spiegelzaal транслювався Live Radio Broadcast Recital; він виступав на телебаченні та знімався у фільмі «Un poema a l’exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra», що отримав нагороду «Best Picture Award» на Міжнародному кінофестивалі REUS в Іспанії; він взяв участь у якості запрошеного соліста в концертному турі з нагоди 50-річчя Симфонічного оркестру Пуерто-Ріко, заснованого Пабло Касальсом. Його запрошували для співпраці в якості диригента та соліста Класичний симфонічний оркестр Гватемали, Техаський фестивальний та камерний оркестри, Камерний оркестр Пуерто-Ріко.

Еміліо Колон був учнем, а згодом став колегою видатного віолончеліста та педагога Яноша Штаркера. Під його керівництвом він отримав ступінь магістра в Музичній школі ім. Джейкобса при Університеті Індіани. Колон отримав ступінь бакалавра, навчаючись в класі професора Хоакіна Відаече в Консерваторії Пуерто-Ріко, яку від закінчив з відзнакою «Pablo Casals Medal». Еміліо Колон додатково навчався в Антоніо Янігро в зальцбурзькому «Моцартеумі» та в Андре Наварра в Музичній академії Кіджі в Сієні.

Як активний учасник камерних колективів Еміліо бере участь в багатьох фестивалях камерної музики у всьому світі, серед яких Фестиваль камерної музики в Неваді, Товариство камерної музики Мілл Веллі, фестивалі «Tons Voisins» в Альбі, Франція; Фестивалі ім. Пабло Казальса в Пуерто-Ріко; Міжнародному фестивалі камерної музики «La Musica»; Фестивальному інституті в Раунд Топ (штат Техас) та Міжнародному фестивалі в Маммот Лейкс (штат Каліфорнія).

Колон виступав у складі фортепіанного тріо «Emile Beaux Jeux», яке виграло два гранти поспіль від Національного фонду для мистецтва (National Endowment for the Arts) та стипендію від фонду «Chamber Music America». Колон входив до професорсько-викладацького складу Школи мистецтв Нового Світу в Маямі, виступаючи в складі струнного оркестру «Trio Vizcaya» по всій Флориді. Він також був учасником «Trio Amadé», базового колективу Флоридського Атлантичного університету.

Еміліо входить до викладацького складу Музичної школи ім. Джейкобса при Університеті Індіани, де ще у віці 26 років його було призначено на викладацьку посаду як наймолодшого викладача за всю історію музичних шкіл в США. З того часу він зарекомендував себе як провідний педагог, проводячи навчальні курси в Паризькій консерваторії, Женевській консерваторії, Музичній Академії ім.Ф. Ліста в Будапешті, приватній Школі музики Toho Gakuen в Токіо, Штутгартській вищій школі музики та театру, Королівській академії музики в Лондоні. Він був артистом-резидентом в Музичній консерваторії Пуерто-Ріко, та в якості диригента та віолончеліста брав участь в Міжнародному Фестивалі-інституті в м. Раунд Топ (штат Техас), Літньому музичному фестивалі Університету Індіани, Музичному фестивалі в Маямі, був спів-головою художнім керівником Міжнародного фестивалю віолончельної музики у Фресно (штат Каліфорнія).

В рамках своєї діяльності з міжнародної адвокасі він був запрошеним виконавцем на багатьох заходах, організованих національним та закордонними посольствами, нещодавно отримавши нагороду «US Ambassadors Cultural Diplomacy Award» (Нагорода за Культурну Дипломатію від Посла США) за його діяльність із покращення стосунків між США та зарубіжним країнами.

Еміліо нещодавно започаткував Міжнародний камерний оркестр Пуерто-Ріко, місія якого – донести музику до віддалених острівних місцевостей, обділених культурним продуктом, та втілити навчальні програми найвищого світового рівня для обраних груп програми «Young Professionals» (Молоді Професіонали).

Еміліо грає на віолончелі майстра Ніколо Аматі (1700 р.), використовуючи струни фірми DAddario, артистом-амбасадором якої він є.

Поділитись