Жаклін Міура-Дашак – сопрано (Швеція)

Загальна інформація

Шведська співачка сопрано, Жаклін Міура, почала свою кар’єру співаючи меццо-сопрано. Ще у студентські часи (Королівський Північний Коледж Музики Манчестер), вона дебютувала у Стокгольмі, Швеція, із головною партією у “Збезчещена Лукреція” Бенджаміна Бріттена.

Жаклін було нагороджено істотними стипендіями від Фонду Крістіни Нільсон та Шведської Музичної Академії для продовження навчання у Королівському Коледжі та участі у майстер-класах відомих майстрів, зокрема Томаса Гемпсона та Бріджит Фассбендер. Також вона була фіналісткою першого співочого конкурсу Пласідо Домінго “Опералія” та переможницею Паризького Міжнародного Співочого Конкурсу.

Після отримання диплому, Жаклін з’являлася у багатьох важливих оперних театрах Європи,зокрема у у Королівській Шведській Опері (Стокгольм), Опера Бастилії (Париж), Англійська Національна Опера, Королівський Оперний Театр у Ковент-Гарден (Лондон) та на фестивалі у Баден-Баден у таких ролях як Кармен, Жанна Д’Арк, Дорабелла та Розіна.

 Працювала під керівництвом таких славетних диригентів як Майкл Тільсон Томас, Андре Превін та Кент Нагано у постановках за творами Равеля, Дебюссі, Бернштайна та інших.

Жаклін активно просуває роботу організації  Female Composers and Аrtists (Жінки-композитори та виконавці), дає репетиційні виступи та щорічний концерт “Міжнародний Жіночий День” у Стокгольмі. Цей концерт вже відбувся увосьме, і є популярним івентом.

У 2011-2018рр, Жаклін була членом відновленого Шведського ансамблю “Дівайн” (“Divine” – божественний – пр), у складі трьох сопрано, що давали регулярні і різноманітні концерти у Швеції, Німеччині, США, Китаї та Індії. Разом із ансамблем, Жаклін виступала на церемонії нагородження Нобелівських лауреатів у 2013.

Жаклін прагне виховати нове покоління молодих виконавців, тож почала також викладати. Давала майстер-класи у Москві (Росія) та у Львові.

Майбутні плани включають “Коралін” Марка-Ентоні Турнаж на Фолк-опера у Стокгольмі, майстер-класи в Україні та Мюнхені, та подальші виступи в рамках Female Composers.

Поділитись