КАМЕРНИЙ ОРКЕСТР “NOVA SINFONIETTA”

Загальна інформація

КАМЕРНИЙ ОРКЕСТР “NOVA SINFONIETTA” був створений в 2016 році Станіславом Христенком як приватна ініціатива, що об’єднує активних молодих музикантів Харкова. Оркестр виступав на кількох музичних майданчиках Харкова, включаючи Театрально-концертний центр, зал Обласної Філармонії та “ArtArea ДК”, а також в рамках фестивалів KharkivMusicFest і «День Музики у Харкові». У 2017 році музиканти оркестру виступили в прямому ефіру телеканалу “Прямий” в Києві. У виконанні оркестру прозвучали кілька українських прем’єр, а також європейська прем’єра твору американського композитора Роберта Патерсона.

NOVA SINFONIETTA ARTCONNECT – серія концертів, в рамках якої музиканти оркестру виступають спільно з іншими музичними колективами, в тому числі з інших міст. Музиканти спочатку проводять репетиції в своїх містах, а потім збираються в Харкові для спільного концерту. Метою проекту є налагодження і підтримка культурних зв’язків між містами України, а також творчий обмін між музичними колективами.

NOVA SINFONIETTA ARTTALK – освітній цикл оркестру Nova Sinfonietta, який включає в себе тематичні концерти сучасної музики різних країн з лекцією-презентацією. В рамках серії слухачі можуть не тільки почути популярні твори провідних світових сучасних композиторів, дізнатися докладніше про музику і композиторів у форматі відео-презентації, а й навіть самим стати учасниками виконання музичного твору.

Поділитись