Костянтин Тімохін – валторна (Україна–Швейцарія)

Загальна інформація

«…Валторніст Костянтин Тімохін проявив себе як чутливий,
яскравий і сміливий музикант з дивовижно м’яким, стриманим звуком». «Südkurier» (Німеччина)
Костянтин Тімохін народився в 1973 році в Києві. У віці 7 років його зарахували до Київської спеціальної музичної школи ім. Лисенко (клас викладача А. Кірпаня), де він навчався грі на валторні, скрипці та фортепіано. Згодом він продовжив своє навчання в Київській консерваторії (клас професора Н. Юрченко) та Женевській консерваторії. Там, окрім занять з диригування та камерної музики, він опановував майстерність гри на валторні під керівництвом Бруно Шнайдера, отримавши диплом з відзнакою як сольний виконавець. Наступним кроком в його музичній освіті стало навчання у Цюріхській Академії мистецтв під керівництвом Девида Джонсона, яку він з успіхом закінчив, отримавши ще один диплом сольного виконавця. Костянтин пройшов додаткові курси гри на бароковій та натуральній валторні в класі Глена Борлінга.

Костянтин Тімохін став переможцем двох конкурсів: Міжнародного конкурсу валторністів в Мінську (Білорусь) та Національного конкурсу музичного мистецтва в м. Рід (Швейцарія)/ Competition CNEM Riddes.
У віці 17 років він дебютував як соліст з Українським молодіжним оркестром в рамках концертного туру Японією. Його кар’єра як соліста-валторніста успішно розвивалась, він виступав з різними симфонічними оркестрами в Європі, виконуючи Концерти для валторни В.А. Моцарта, Дж. Гайдна, Л. Керубіні, Р. Глієра, Е. Бозза
та К. М. фон Вебер.
Костянтин Тімохін виступає у всьому світі з камерними оркестрами, серед яких Струнний квартет Колорадо (США), Ансамбль Фіделіо та Контршапм в Женеві, Бароковий ансамбль Йофін в Цюріху та Джардіно Армоніко. Він виступав  разом з Чечілією Бартолі в її програмі «Sacrificium», відзначеній нагородою ГРЕММІ.
Як соліст Костянтин Тімохін виступав з Женевським камерним оркестром, Симфонічним оркестром Сент Галлен,
а також у складі Оперного оркестру Цюріху. Сьогодні він обіймає посаду концертмейстера групи валторн в Базельському камерному оркестрі, з яким бере участь в гастрольних турах за участю всесвітньо відомих солістів та диригентів, виступаючи в найбільших концертних залах світу. Як соліст він регулярно виступає з Оркестровим Ансамблем Каназава (Японія), «Лє Мюзісьєн дю Лувр» під керівництвом Марка Мінковські (Франція) та «Джардіно Армоніко» (Італія) під керівництвом Джованні Антоніні.
Його надзвичайна музикальність викликає захоплення слухачів та преси. Костянтин Тімохін здійснив записи з престижними лейблами, серед яких Sony та Naïve, а також записував музику для багатьох радіостанцій.

Поділитись