Крістіна Міллєр – фортепіано

Загальна інформація

Крістіна Міллєр народилася 1986 року в Москві у сім’ї музикантів. У віці п’яти років розпочала гру на фортепіано і після короткого навчання у віці восьми років вона вперше виступала з оркестром, де грала концерт В.А. Моцарта. У наступні роки Крістіна регулярно виступала з концертами і виграла перший приз на Міжнародному конкурсі піаністів у Берліні і другий приз на Міжнародному конкурсі піаністів у Санкт-Петербурзі. Вона також отримала кілька нагород у Росії.

У 2000 році молода піаністка почала навчання в Санкт-Петербурзькій спеціальній музичній школі для талановитих дітей у викладача А. Рубіни. У цей час вона отримала стипендію від Міністерства культури в Москві, грала концерти в Європі, США і була щорічно запрошена в Росію солісткою з різними оркестрами (Capella State Symphony Orchestra у Санкт-Петербурзі, Ростовським філармонічним оркестром, Ульяновським філармонічним оркестром та ін.). Там у неї була можливість виступати в залах Санкт-Петербурзької філармонії, Санкт-Петербурзької капели і Великому залі ім. А. Глазунова консерваторії.

У 2002 році вона дебютувала у Bremener Glocke.

Після закінчення школи в 2004 році вона була прийнята в консерваторію Санкт-Петербурга (клас проф. Леонід Зайчик)

У 2006 році вона отримала приз Стейнвей хаус у Мюнхені та почала навчання в Мюнхенській вищій школі музики і театру під керівництвом професора Герхарда Оппітца.

У цей час вона регулярно грала сольні концерти, а також багато камерних концертів по всьому світу (США, Бразилія, Мексика, Корея, Аргентина, Австралія та багато країн Європи). До її партнерів камерної музики належать Даніель Мюллер-Шотт, Девід Аарон Карпентер, Ян Фоглер, П’єр Амуайяль, Даньюло Ісідзака.

У квітні 2008 року з’явився її перший CD в Naxos з творами Ігоря Фролова, які неодноразово транслювалися на BBC Radio. Крім того, вона регулярно робила записи CD на Bayerischer Rundfunk.

Після того, як Крістіна Міллєр закінчила бакалаврат, а згодом магістратуру з відзнакою у професора Герхарда Оппітца у 2012 році, а у березні 2013 року вона була прийнята для отримання другого ступеня магістра в консерваторію приватного університету Відня (клас професор, доктор Йоганнес Kропфіч).

Поділитись