Лукаш Мотковіч – Урок

Загальна інформація

Випускник Музичної Академії імені Кароля Ліпінського у Вроцлаві. У 2012-2014 роках був учасником Оперної Академії при Театрі Великому Національної Опери у Варшаві.

Лауреат численних польських і міжнародних вокальних конкурсів, зокрема: ІІ премія Міжнародного Вокального Конкурсу Музичного Мистецтва XXI століття в Києві (2004), I премія Міжнародного Конкурсу Вокального Мистецтва у Лоніґо, Італія (2005), I місце на Міжнародному Вокальному Конкурсі у Литві, а також відзнака на Міжосвітянському Конкурсі Польської Артистичної Пісні у Варшаві (2007), III місце на Міжнародному Вокальному Конкурсі імені Мікуласа Шнайдер-Трнавського (2010), III премія I Міжнародного Конкурсу Вокалістів імені Яна Кєпури у Криниці-Здруй (2013), лауреат Спеціальної Нагороди Ґран-Прі Опери (Grand Prix de l’Opera) в Бухаресті, Румунія (2013).

Дворазовий Стипендіат Міністра Культури РП Вальдемара Домбровського та Боґдана Здроєвського, дворазовий стипендіат Президента Вроцлава Рафала Дудкєвіча, а також Маршалка Нижньосілезького Воєводства. У лютому 2010 року дебютував як виконавець головної ролі в опері „Євґєній Онєґін” Петра Чайковського в Оперному Театрі в Кошице, Словаччина. У 2010-2012 роках був солістом Опери Nova у Бидґощі.

2012 року дебютував у Великому Театрі Національної Опери у Варшаві. 2014 року виступав на сцені Національної Опери у Бухаресті. Сьогодні є солістом Великого Театру в Лодзі.

Поділитись