Мамчук Юрій – баритон (Україна)

Загальна інформація

Юрій Євстахійович Мамчук народився 5 лютого 1971 р у місті Києві. Співав з дитячих років. Був солістом дитячого хору “Дзвіночок” (під керівництвом Елеонори Олексіївни Виноградової), а згодом солістом хору “Національного телебачення і радіо” (під керівництвом заслуженої артистки України Тетяни Миколаївни Копилової).

У 1988 році Юрій Євстахійович був прийнятий до другого курсу КГМУ ім. Рейнгольда Моріцевича Глієра, до класу видатного викладача співу Івана Гнатовича Паліводи. Під час навчання Юрій Євстахійович Мамчук приймав активну участь у студентських оперних виставах. Став лауреатом 1- го міжнародного фестивалю ім. Миколи Віталійовича Лисенка.
Після закінчення музичного училища, у 1995 році, Юрій Євстахійович Мамчук став студентом Національної музичної академії ім. Петра Ілліча Чайковського (клас професора та народного артиста України, Вострякова Олександра Андрійовича).

У 1999 році Юрій Євстахійович закінчив консерваторію, з успіхом виконавши партію Жоржа Жермона у опері Джузеппе Верді “Травіата”. Під час навчання у Академії Юрій співав у хорі солістом Київського симфонічного хору і оркестру, під керівництвом диригента Роджера Мак Мерріна (США). Разом із цим колективом були здійснені численні тури по Європі та Америці. Юрій Євстахійович Мамчук виконував сольні номери у різноманітних концертних залах світу, зокрема у таких як Карнегі-Хол у Нью-Йорку та багатьох інших.

У 2003-2005 роках, за сприяння та підтримки Олега Євстахійовича Вечерова, Юрій пройшов навчання та стажування у “Центрі оперного співу ім. Федора Івановича Шаляпіна” під керівництвом Народної артистки СРСР та Росії, Галини Павлівни Вишневської у Москві. Юрій Євстахійович Мамчук займався співом та підвищував свій професійний рівень із такими педагогами як Галина Павлівна Вишневська, Петро Сергійович Глибокий, Алла Семенівна Белоусова, Бадрі Джемаловіч Майсурадзе.

У серпні 2005 року Юрій Євстахійович на запрошення італійського піаніста і композитора Карла Парі та за підтримки Олега Євстахійовича Вечерова, пройшов стажування у оперній Академії “Енармоніка”, місто Ріміні Італія. У Академії Юрій мав нагоду прийняти участь у майстер-класі з італійським баритоном Роландо Панераї, що колись був багаторічним партнером по сцені славетної Марії Калас.

У період 2007-2008 років, за підтримки Олега Євстахійовича Вечерова, Юрій Євстахійович Мамчук випустив два музичні альбоми. Перший альбом, “PRESENTATION”, вийшов у 2007 році. Його було записано разом із Національним оркестром України під керівництвом диригента, Володимира Федоровича Сіренка. До альбому увійшли оперні арії, відомі італійські та українські народні пісні. До другого альбому, записаному у 2008 році, увійшли записи відомих українських народних пісень. Цей запис був зроблений із народним ансамблем Національної філармонії України “Рідні наспіви”, під орудою народного артиста України Юрія Юрійовича Карнауха.

З 2009 року Юрій Євстахійович Мамчук працює викладачем вокалу, ілюстратором музичних творів, викладає предмет “оперний клас” у КДАМ ( Київська дитяча Академія мистецтв), засновником якої був академік, композитор, письменник та Народний артист України Чембержі Михайло Іванович. За майже десять років роботи у Академії, Юрій Євстахійович Мамчук виховав багатьох студентів, які згодом стали лауреатами численних міжнародних і всеукраїнських міжнародних конкурсів. У 2015-2016 роках, за його професійну майстерність, Юрій Євстахійович Мамчук був нагороджений грамотами Київської міської державної адміністрації. Має численні листи подяки від ректора Академії, за сумлінну, багаторічну працю.
Юрій Євстахійович Мамчук багато працює над голосом і завжди прагне підвищити свій професійний рівень задля розвитку і на благо України, української та світової культури!

Поділитись