Мартін Латке — Jüngling, тенор

Загальна інформація

Мартін Латтке народився у 1981 році. Протягом 9 років був артистом знаменитого хору хлопчиків Церкви Святого Хоми а Лейпцигу. Пізніше навчався оперному вокалу в лейпцігській Вищій школі музики і театр імені Ф. Мендельсона у професора Х.Й. Байєра. Брав участь у майстер-класі Петера Шрайєра.
Переможець міжнародних конкурсів: імені Р. Шумана в Цвіккау (2002), Jugend kulturell у Ганновері (2004), конкурсів в Тампере (Фінляндія) і Толосі (Іспанія, 2005). Є стипендіатом Німецького музичного конкурсу (2002).
Співак є одним із засновників і солістом лейпцігського ансамблю Calmus, артист ансамблю Amarcord (2006-2013).
Репертуар Мартіна Латтке охоплює колосальну кількість камерно-вокальної музики від епохи Ренесансу до наших днів, ораторії і кантати, серед яких переважають твори І.С.Баха, а також опери. У 2008 році він дебютував із партією Євангелиста у «Народженні ораторії» Баха у венеційському театрі Ла Феніче. Через два роки на фірмі звукозапису Decca вийшов запис цього твору за участі виконавця (оркестр лейпцігського Гевандхауза, диригент – Ріккардо Шайї). У 2012 році у складі цього ж колективу Мартін бере участь у записі «Страстей по Матею», а рік потому, з Бароковим оркестром Фрайбурга записує геніальну Мессу сі-мінор на DVD/Blu-ray (диригент – кантор Церкви Святого Хоми Георг Кристоф Біллер).
За останні роки виступи Мартіна Латтке з успіхом пройшли у понад 50 країнах світу (в Європі, США, Канаді, Австралії, Росії, Японії, Південній Кореї, Африці, Центральній Америці та на Ближньому Сході ). Диски із «Невтомним коханням» із музикою Шамана, Мендельсона і «Любов приносить велику радість» із німецькими народними піснями, випущені у співпраці із ансамблем Amacord, були удостоєні премії ЕСНО Klassik (2010,2012).

www.martinlattke.de

Поділитись