МАРІЯ Березовська – драматичне мецо-сопрано (Україна)

Загальна інформація

Народилась в Україні (Львів), меццо-сопрано Марія Березовська  вивчала спів в Одеській Державній Консерваторії і закінчила її, як бакалавр, після в Академія darte Lirica (Анкона, Італія) і в Одеській Національній Музичній Академії імені А. В. Нежданової, де вона завершила навчання і отримала диплом Магістра Музики.
Вона є Лауреатом Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Анатолія Соловяненко в Україні; Дипломат вокального конкурсу в Тулузі, Франція; Фіналіст конкурсу вокалу в Верчеллі, Італія.
Брала участь у фестивальних виставах на Криті (Греція), під  керівництвом Гуннара Стромшолма і працювала солісткою Одеської Національної Філармонії України.
З 2011 року Марія Березовська є однією з провідних драматичних мецо-сопрано та однієї з головних солістів Київської Національної Опери України. Вона є запрошеною солісткою інших оперних театрів України та постійно запрошеною солісткою оперного фестивалю імені Соломії Крушельницької в Львівській Національній Опері України.
В березні 2019 року пані Березовська дебютувала як Ортруда в премєрі «Лоенґрін» в Львівській Національній Опері України,
диригент-постановник – Мирон Юсипович (Україна), режисер- постановник – Міхаель Штурм (Німеччина).
В лютому 2018 року, вона разом з Польською Національної Оперою Варшава гастролювала з оперою «Аїда», як Амнеріс в Дубайській Опері, диригент – Патрік Фурнілльер (Франція).
У її репертуарі наступні партії: Амнеріс («АЇДА»), Aзучена («ТРУБАДУР»), Еболі («ДОН КАРЛО»), Фенена («НАБУККО»), Ульріка («БАЛ-МАСКАРАД»), Маддалена («РІГОЛЕТТО»),
Ортруда («ЛОЕНҐРІН»), Сузукі («МАДАМ БАТТЕРФЛЯЙ»), Ля Ческа («ДЖАННІ СКІКІ»), Мама Лючія («СІЛЬСЬКА ЧЕСТЬ»), Поліна, Графиня («ПІКОВА ДАМА»), Лаура («ІОЛАНТА»),
Ольга, Філіпьевна («ЄВГЕНІЙ ОНЄГІН»), Любаша («ЦАРЕВА НАРЕЧЕНА»), Марина Мнішек, Шинкарка («БОРИС ГОДУНОВ»), Одарка («ЗАПОРОЖЕЦЬ ЗА ДУНАЄМ»).

В концертному виконанні меццо-сопрано Марія Березовська виконувала: Верді «Реквієм», Моцарт «Реквієм», Малер «Kindertotenlieder», «Симфонія No2», Гендель Месія, Берліоз «Les nuits dété», Бетховен «Симфонія No9», Перголезі «Стабат Матер», Бах «Магніфікат», «Пристрасті по Іоанну», «Пристрасті по Матфею», Брамс «Рапсодія для Альта», Монюшко «Litanie Ostrobramskie», Рахманінов «Всеночна».
Концертні виступи Марії включали вистави в Обєднаних Арабських Еміратах, Польщі, Австрії, Італії,

Поділитись