Оксана Стечишин – фортепіано

Загальна інформація

Народилася 22 квітня 1998 року у Тернополі. Була вихованкою ДТХ «Зоринка» та  ТОЕКШМ ім. І. Ґерети.
2011 р. – лауреат І премії обласного конкурсу «Творчість юних», а також лауреат І премії обласного конкурсу ім. Василя Барвінського (м.Тернопіль).
2012 р. – лауреат І премії обласного конкурсу «Творчість юних», а також лауреат І премії обласного конкурсу ім. Василя Барвінського (м.Тернопіль).
У 2013 році почала навчання у ТМУ ім. С. Крушельницької у класі викладача Явної О.М і стала лауреатом ІІІ премії Міжнародного конкурсу ім. Василя Барвінського (м. Дрогобич).
У 2014 році – дипломант Міжнародного конкурсу ім. Святослава Ріхтера (м. Житомир).
У 2015 – Лауреат Гран-прі у Всеукраїнському конкурсі «ProArt» (м. Хмельницький).
2016 – Лауреат ІІІ премії Міжнародного конкурсу ім. Святослава Ріхтера (м. Житомир), а також лауреат І премії на Всеукраїнському конкурсі ім. О. Криштальського (м. Львів).
Брала участь у фестивалі «Музичні прем’єри сезону» (2017 р, м. Київ)
У 2017 стала студенткою ЛНМА ім. М. Лисенка у класі проф. О. Рапіти.
2018 — переможець конкурсу-фестивалю «Répertoire pianistique moderne» (Paris, France). А також стала дипломантом «International piano competition Citta DI ACQUAVIVA DELLE FONTI» (м. Аквавіва деллє Фонті, Італія).
2019 — стала лауреатом ІІ премії на міжнародному конкурсі “Merci, maestro!” (Brussels, Belgium), а також здобула ІІІ премію на всеукраїнському конкурсі ім. Сергія Прокоф´єва (Київ, Україна).
У 2020 здобула І премію на міжнародному конкурсі “JISKRA 2020 piano competition”, I премію на міжнародному онлайн-фестивалі «ESTRELLAS BRILLANTES» (Іспанія).
2021 — виграла Гран-прі на Канадсько-українському фестивалі для талановитої молоді (Canadian-Ukrainian festival of youth creativity Toronto 2021), а також Гран-прі на Міжнародному конкурсі «Talents of 21 Century» (Болгарія).
08.08.2021 — дебютувала у Львівському Національному академічному театрі опери та балету із сольним концертом «Шуман. Барвінський. Рахманінов», а також 31.08. 2021 виступала у музеї ім. Людкевича із українською програмою.
Починаючи із 12.09.2021 провела цикл концертів-лекцій у дитячих будинках.
2022 — брала участь у міжнародному піаністичному форумі «BIESZCZADY BEZ GRANIC» (м. Сянок, Польща).
Під час війни організовувала благодійні концерти, лекції та музичні майстер-класи.

Поділитись