Олександр Брусіловский – диригент (Франція)

Загальна інформація

Навчався в Московській консерваторії в класах Юрій Янкелевич, Майї Глезарової і Фелікса Андрієвського. Завоювавши найвищі нагороди на кількох міжнародних конкурсах, включаючи Першу Премію Міжнародного конкурсу в Празі, Гран Прі та Спеціальний Приз ім. Альбера Русселя на конкурсі ім. Жак Тібо, він продовжив навчання в аспірантурі при Московській консерваторії під керівництвом Леоніда Когана.

У 1985 році Олександр Брусиловський покинув СРСР і оселився у Франції, поєднуючи активну концертну діяльність з педагогічною. Тут здійснилася його мрія про власний ансамбль: в 1993 році Олександр Брусиловський створив ансамбль “RICERCATA Парижа.” У 2000 році його запросили на посаду головного диригента Ансамблю Дель Арте (Нойбург, Німеччина).

Олександр Брусиловський виступав  в найпрестижніших залах світу (Карнегі Хол в Нью-Йорку, концертному залі Плейель і Театрі Шанз Елізе в Парижі, Великому залі Московської консерваторії, Центрі мистецтв Південного берега Темзи в Лондоні) разом з такими уславленими артистами, як Ієгуді Менухін, Нея Ярви, Еммануель Кривин, Моріс Андре, Поль Мейєр, Маріель Нордманн, Франсуа Сальков, Міша Майський, Гаррі Хофман, Поль Нойбаур, Едуард Бруннер, Кун-В Пайк, П’єр-Лоран Емар, Володимир Винницький, Жан-Жак Кантор, Сурен Багратуні , Патрік Галлуа, Чжу Ксиао-Мей, Натаніель Розено, Франсуази Полл, Наталія Гутман, Борис Березовський, квартети Lindsays і Fine Arts.

Соліст з міжнародною репутацією, професор Версальської консерваторії, Брусилівський дає майстер-класи в Блумінгтоні (Університет Індіани) Бостоні, Москві, Монреальському Університеті, Академії Шнітке в Гамбурзі (Німеччина) … бере участь у фестивалях La Chaise Dieu, Лез-Арк, Прад і літні Академії в Ніцці, в Південній корее, в Женеві і Нью-Йорку …

Артистичний директор Міжнародної музичної академії “Майстри замку Crémault” (Франція), а також фестивалю камерної музики “Міст Олександра III” (фестиваль французької музики в Москві і у Львові, а також російської музики в Парижі) музикант є артистичним  директором фірми звукозапису “Suoni е Colori” ( “Звуки і фарби”). У 2009 році Олександр Брусиловський заснував в Омську міжнародний конкурс скрипалів імені Юрія Янкелевича.

Поділитись