Олександр Леонов – фортепіано (Україна, Київ)

Загальна інформація

З 2016 року навчається у Київському інституті музики, в класі Юліани Яблонської. З 2012 по 2016 рік навчався на фортепіанному відділі коледжу при Київському інституті музики ім. Глієра. Закінчив навчання з червоним дипломом. З 2003 по 2012 рік навчався в Запорізькій дитячій музичній школі №4 в класі Наталії Вальтер.

З 2003 року брав участь у міських, обласних, а згодом і міжнародних конкурсах. Був артистом дитячої музичної філармонії м. Запоріжжя.

3 премія, бронзова медаль, спеціальний приз ім. Івана Карабиця, спеціальний приз від професора Паризької консерваторії Марьяна Рибіцького на Міжнародному конкурсі пам’яті Володимира Горовиця у 2017 році (м. Київ).

Переможець стипендіальної програми YAMAHA 2016-2017 рр. у Дубаї, ОАЕ (Yamaha Music Gulf FZE).

У 2016 році отримав спеціальний приз за краще виконання романтичного твору на конкурсі DSCH (м. Дніпро).

У 2013 році отримав 1 місце на Міжнародному конкурсі піаністів ім. Г. Г. Нейгауза (м. Кіровоград, зараз Кропивницький).

У 2013 році отримав 4 премію на Міжнародному конкурсі піаністів ім. В. Віардо (м. Запоріжжя).

У 2013 році успішно пройшов майстер-клас у професора Я. Кацмана (USA) у Літній музичної академії (м. Київ), де виконав концерт Л. Бетховена №1 для фортепіано з оркестром у супроводі Національного симфонічного оркестру України під орудою Наталії Пономарчук.

Олександр був слухачем на Art of the Piano by Awadagin Pratt in Cincinnati (USA) в 2017 році.

Брав участь в майстер-класах Валерія П’ясецького (Росія), Наталії Кудріцкої (Україна-Франція), Юрія Кота (Україна), Антонія Баришівського (Україна), Бориса Блоха (Німеччина), Марка Лакірович (США).

Поділитись