Олена Марголіна, фортепіано

Загальна інформація

«Олена Марголіна – музикантка, з якою відчувається природний, унікальний зв’язок… Її надзвичайно емоційний, чуйний, але все ж керований Шуберт – це ретельно опрацьована розповідь про глибинні, зворушливі реакції на найширший спектр настроїв.»

«Справжня інтерпретаторка Шуберта, до якої вона дозріла за свою насичену подіями та видатну кар’єру», – так висловлюється Адріан Кванджер про мисткиню Олену Марголіну.

Піаністка Олена Марголіна має чудову музичну освіту. Випускниця Львівської музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької та Санкт-Петербурзької державної Консерваторії імені М.Римського-Корсакова. У 1996 році отримала диплом з відзнакою концертуючої піаністки „Konzertexamen“ у Вищій Школі Музики Детмольда.

Олена Марголіна – лауреатка багатьох відомих міжнародних конкурсів фортепіанної та камерної музики. До них належить перша премія на 5-му Міжнародному фортепіанному конкурсі  Шуберта в Дортмунді у 1995 році.

Піаністка успішно викладала у Вищій Школі Музики, Театру та Медіа в Ганновері, у Вищій Школі Музики та Виконавського Мистецтва в Штутгарті, а також на міжнародних майстер-класах (в тому числі в Німеччині, Італії, Південній Кореї, Канаді, Китаї, Албанії, Росіїї, Україні, Ізраїлі, Великій Британії).

У 2014 році піаністка отримала звання та посаду професора фортепіано у Вищій Школі Музики в Детмольді.

Сьогодні на міжнародний подіум виходять численні учні самої Олени Марголіної. Вони з великим успіхом демонструють свою художню майстерність і займають призові місця на фортепіанних конкурсах. Піаністку також запрошують як члена журі на різноманітні міжнародні конкурси.

Олена Марголіна здійснила численні теле- та радіозаписи, наприклад для BBC, WDR, Hessischer Rundfunk, Danmarks Radio, Radio St. Petersburg, Voice of Israel та Deutschlandradio, а також видала більше 15 компакт-дисків. Її компакт-диск із Sonata D 959 Шуберта та Moments musicaux D 780 отримав «Supersonic Prize 2008» від журналу Pizzicato, Люксембург.

Насичена концертна діяльність Олени Марголіної охоплює всю Європу та виходить поза її межі. Піаністка виступала як солістка з провідними оркестрами світу, зокрема з Симфонічним оркестром WDR у Кельні, Шотландським національним оркестром, Берлінським радіооркестром, Берлінським симфонічним оркестром, Оркестром Санкт-Петербурзької державної Філармонії, Дортмундським філармонічним оркестром, оркестром філармонії Північно-Західної Німеччини та Гамбурзьким симфонічним оркестром під керівництвом таких відомих диригентів, як Гайнц Голліґер, Брайден Томпсон, Дорон Саломон, Равіль Мартинов, Іржі Малат, Стефан Фраас, Зігфрід Келер та Ліор Шамбадал.

Олена Марголіна виступала у великих міжнародних концертних залах, таких як Берлінська філармонія, L’Auditori Barcelona, ​​Санкт-Петербурзька філармонія, City Hall Глазго, Симфонічний зал Генрі Крауна в Єрусалимі, концертний зал Дортмунда, концертний зал Детмольда, UBC Vancouver Recital Hall, Casa da Música Porto, City Hall Памплони, концертний зал Академії мистецтв Тирана.

 

Найвідоміший музичний критик Німеччини професор доктор Йоахім Кайзер про Олену Марголіну: «Ви можете відчути в Олені Марголіній силу та унікальність російської фортепіанної школи: вона має дивовижно округлий тон, грає глибоко романтично, захоплено, замріяно і водночас контрольовано».

«Її тлумачення Шуберта є зворушливими в прямому сенсі цього слова. Вони охоплюють слухача і не відпускають. Це, ймовірно, пов’язано з надзвичайно тонким і чутливим дотиком, який надає інтерпретації всі можливі відтінки». Журнал Pizzicato, Люксембург

Поділитись