Роман Коренцвіт – тенор (Львів)

Загальна інформація

Український лірико-драматичний тенор. Провідний соліст Львівської національної опери. Лауреат міжнародних конкурсів. Закінчив Одеську національну музичну академію. Лауреат міжнародного конкурсу оперних співаків “Città di Pesaro” (Італія), 2008. З великим успіхом відбувся концертний тур у Вашингтоні (США) в лютому 2010 року.

За два роки, з 2010 по 2012, неодноразово  було виконано багато провідних тенорових партій (Радамес «Аїда», Хозе «Кармен», Манріко «Трубадур», Каварадоссі «Тоска», Герман «Пікова дама», Пінкертон «Чіо-Чіо-Сан», Самозванець та Юродивий «Борис Годунов», Ленський «Євген Онєгін») в оперних театрах Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Петрозаводська, Астрахані, Саратова, Нижнього Новгорода.

Окремо варто відзначити блискуче та артистичне виконання тричі поспіль партії Германа в опері Чайковського «Пікова дама» на сцені Єкатеринбургського оперного театру та вдалий виступ в партії Радамеса на сцені Маріїнського театру.  Наприкінці 2012 року отримав запрошення Львівської національної опери.

Гастролював з концертними програмами у Німеччині, Великобританії, Франції, Іспанії, Італії, Португалії, Греції, Данії, Кіпрі, Тунісі, Марокко, Мексиці, Панамі, США. Три роки поспіль (2014, 2015 та 2016) мав надзвичайний успіх  на гастролях Львівського театру на оперному фестивалі в місті Wiltz (Люксембург) в партіях Радамеса, Каварадосі та Герцога.

В березні 2019 року став першим виконавцем незалежної України партії Лоенгріна в міжнародній постановці опери  Ріхарда Вагнера «Лоенгрін» в рамках проекту «Український прорив».

Поділитись