Світлана Позднишева – фортепіано, орган

Загальна інформація

Піаністка, органістка, клавесиністка.

Навчалась у Львівському державному музичному училищі та Львівській національній музичній академії. Саме тут виокремилася основна сфера її творчих зацікавлень – привернення слухацької уваги до маловідомого фортепіанного репертуару.

У ньому простежуються дві основні лінії. Перша – популяризація доробку забутих українських митців. З цією метою були підготовані й реалізовані моноконцерти та звукозаписи творів В. Безкоровайного, Я. Ярославенка, Б. Дрималика, І. Левицького, Б. Кудрика, А. Рудницького та інших.

Другу лінію представляють рідко виконувані на українських концертних сценах фортепіанні твори ХХ-ХХІ століть, тож інтерпретація тісно поєдналася з дослідницькою, пошуковою і просвітницькою роботою. Серед улюблених композиторів – Б. Барток, А. Хінастера, Д. Ліґеті, а також сучасні українські композитори.

Її діяльність дуже різноманітна: виступає з сольними концертами, у фортепіанному дуеті “Світлотінь” із Ольгою Стрілецькою, в камерних ансамблях, проводить концерти-лекції, створює інтерактивні відео-уроки про клавішні інструменти («Історії родини Фортепіановичів»), організовує міжмистецькі події.

Завершила асистентуру-стажування в класі доцента Довганя П.В у 2017 році.

Навчання гри на органі розпочала у класі Івана Духнича, вдосконалювала майстерність на майстер-класах в Утерах у Лоренцо Гієльмі. Працює концертмейстером у Львівській національній музичній академії, а також солісткою-органісткою у Львівському органному залі.

Виступала з концертами у багатьох містах України, Чехії, Польщі та Німеччини, брала участь у різноманітних майстер-класах і фестивалях, таких як «Камерні Вечори в Академії», «Dzenzelivka Classical Week» та «ЛюдкевичФест», «Pizzicato e Cantabile»

Поділитись