Станіслав Христенко – фортепіано

Загальна інформація

Станіслав Христенко народився в Харкові та почав свою концертну діяльність в 11 років з сольного концерту у залі Харківської Філармонії. З того моменту він виступав у найкращих залах світу на п’яти континентах. 
За плечима піаніста сольні концерти у Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus, BOZAR у Брюселі, а також з оркестрами у City Hall Гонконгу, Berliner Philharmonie, Severance Hall у Клівленді, Великому залі Московської консерваторії.
Тільки у 2013 році Станіслав Христенко отримав: Золоту медаль Міжнародного конкурсу піаністів у Клівленді, Першу премію Міжнародного конкурсу піаністів Марії Канальс, Четверту премію на Міжнародному конкурсі Королеви Єлізавети у Брюселі.
Станіслав Христенко має престижне звання Steinway Artist та співпрацює із рекорд-лейблами США, Великої Британії, Німеччини та Гонконгу, що випускали та продовжують випускати альбоми із записами його виконань творів Шумана, Брамса, Цемлинського, Кренека тощо.
У якості диригента Станіслав Христенко виступав з оркестром Харківського театру опери та балету ім. М. В. Лисенка, Камерним оркестром міста Грац (Австрія), оркестром Моравської філармонії (Чехія), оркестром Королівського Північного коледжу музики (Велика Британія), а також з оркестрами США.
Він є випускником кафедри диригування варшавського Університету музики Ф. Шопена. 
У 2016 році Станіслав Христенко став лауреатом 2 премії Міжнародного конкурсу диригентів в Австрії. Станіслав Христенко є засновником, музичним директором та диригентом Харківського камерного оркестру Nova Sinfonietta. 

Поділитись