Тетяна Драник – диригент

Загальна інформація

Драник Тетяна  – це молода, сучасна диригентка , магістр симфонічного диригування (2020 рік випуску). Тетяна лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів як в Україні, так і за її межами («Квітуча Чехія» м. Прага; «Золоті голоси Монсеррат» м. Барселона; «Ізраїль запрошує» м. Беер-Шева; «Золота осінь» м. Краків; «Арт-прем’єр» м. Київ).

Тетяна  – диригент зведеного оркестру факультету мистецтв ім. А. Авдієвського.
Лауреат конкурсу хорових диригентів (2017, 2018р.) в рамках Міжнародного форуму хорового мистецтва ім. А. Авдієвського. Учасниця фестивалів «Золотоверхий Київ» та «Аскольдів глас».

З 2016 року Тетяна запрошена вокаліста та диригент благодійних концертів в різних містах України.

З 2021 року художній керівник та диригент дитячого хору Зразкового театру естради “Фабрика зірочок”, який співпрацює з польською громадою у м. Варшава та м. Краків.

Протягом останніх 4 років також встигла реалізувати ряд цікавих та несподіваних музичних шоу на базі Київського планетарію в якості оркестрового диригента, серед них «Кінорганум», ароматично-оркестрове шоу «ПАРФУМЕР», оркестрові програми «Star Sound – Сinematic Symphony» та «JazzPopRock».

Вона є запрошеним диригентом серії телевізійних концертів телеканалу «Україна» – «Музична платформа України» за участі провідних артистів України серед них Оля Полякова, Олег Винник, MONATIK, гурти «Антитіла» та «The HARDKISS», Ірина Федишин, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов, Злата Огневич, NK тощо. Телевізійна зйомка проходять щорічно за участі оркестру в палаці мистецтв «Україна» .

Драник Тетяна – перша українська виконавиця вокального твору «Il volo» (партія сопрано-соло) італійського композитора Габріеле Денаро, прем’єра якого відбулась в м. Києві (2019 р.) в рамках проєкту «Il Pianasta».

Учасниця успішно реалізованих проєктів УКФ «Фолк Билиця в царині Джазу» та «Код Косенка – втрачені партитури видатних українців» грантового сезону 2020 року; відеоарт “Українка 1.5.0” – грантовий сезон 2021 року.

Тетяна режисер-постановник проєкту «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» для ветеранів Другої світової війни. Куратор міських мітингів пам’яті по вшануванню пам’яті учасників Революції Гідності та Антитерористичної операції.

Поділитись