Уляна Макєєва – гобой

Загальна інформація

Народилася у Харкові. Закінчила Харківську середню спеціальну музичну школу-інтернат за двома спеціалізаціями: оркестрові духові інструменти (гобой) та теорія музики. У 2011 закінчила з відзнакою магістратуру Харківського державного університету мистецтв імені П. Котляревського за спеціальністю «Музичне мистецтво» із кількома кваліфікаціями: концертний виконавець, артист оркестру, артист ансамблю, науковець-дослідник,  викладач вищого учбового закладу.  Вчилася в класі проф. В. І. Лєбєдєва та ст. викладача В. Ю. Карєлової. У 2014 закінчила асистентуру-стажування ХНУМ.

Уляна – лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів: ім. Е. Коки (м.Кишинів, Молдова), «Синій птах» (м. Сімферополь), «Харківські асамблеї» (м. Харків), Конкурс молодих виконавців ім. Д. Біди (м. Львів), Конкурс виконавців ім. В. Антонова (м. Київ). Брала участь у майстер-класах професора Королівської академії музики (Великобританія) Олексія Огрінчука, професора Вищої школи мистецтв м. Берн (Швейцарія) Карстена Еккерта, професора Альфредо Бернардіні (Італія). Кілька років поспіль здобувала іменну стипендію Президента України, а також була стипендіатом фонду ім. Є. Кушнарьова та фонду «Ренесанс». Мала концерти та приймала участь у фестивалях в багатьох містах України (Харків, Феодосія, Львів, Суми, Полтава, Житомир, Чернігів, Одеса, Київ), а також в РФ та Молдові.

Ще за часів навчання в школі почала свою професійну кар’єру як оркестровий музикант в Молодіжному академічному симфонічному оркестрі  «Слобожанський» (м. Харків). Працювала на посаді концертмейстера групи гобоїв в Академічному симфонічному оркестрі «Філармонія» (м. Чернігів), другого соліста-регулятора групи в Одеському національному театрі опери та балету, з 2013 по 2020 роки була концертмейстером групи гобоїв Національного одеського філармонійного оркестру. Кілька років була запрошеним першим гобоєм в оркестр фестивалю «Классика над Волгой» та «Классика Open Fest» (м. Тольятті, РФ), а також в камерному оркестрі «Fortunati» (м. Харків).

З 2020 року є концертмейстером групи гобоїв Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії.

Поділитись