Христина Бенюк – фортепіано

Загальна інформація

Христина – молода й талановита концертуюча піаністка, активна пропагандистка української класичної музики.

Народилася 15 листопада 2002 р. у Львові в сім’ї співаків, тому змалечку росла в атмосфері музики. Початкову музичну освіту отримала у Львівському музичному ліцеї ім. С. Крушельницької (класи викладачів І. Соловей, В. Соколовської). З 2020 року  навчається у ЛНМА ім. М. В. Лисенка (клас Заслуженого артиста України, професора Мирослава Драгана).

Христина активно концертує Україною та закордоном (Польща, Німеччина, Італія, Нідерланди).

ЇЇ гру можна почути у Колонному Залі Національної Філармонії України (м.Київ), Львівській Національній Філармонії ім. М. Скорика, Львівському Академічному будинку органної та камерної музики, Чернівецькій Обласній Філармоній, Рівненській Обласній Філармонії.

Співпрацювала з провідними українськими камерними оркестрами, серед яких Львівський камерний оркестр «Академія» (диригент — І.Пилатюк, Ю.Бервецький), Камерним оркестром Львівської Національної Філармонії ім.М.Скорика «Віртуози Львова» (диригент ‑ Тарас Вергун) Здійснила ряд прем’єр творів львівських молодих композиторів, та прем’єру транскрипції Симфонії №3 Бориса Лятошинського, в перекладенні на два роялі у 8 рук, яка прозвучала на Міжнародному Фестивалі “Контрасти” у Львівській Національній Філармонії ім. М. Скорика та у Національній Філармонії України у м.Києві.

Серед її останніх здобутків :

2 премія Music Competition of Interpretation (Польща, 2019)

Пів‑фіналістка Enschede International Piano Competition (Нідерланди,2022)

Володарка артистичної відзнаки ім. Тетяни Шебанової “Za szczególne predyspozyvje chopinowskie” на XVII MFP “Bieszczady bez granic” (Польща,2022) та спеціального призу від Fundacji Muzyki Polskiej на XVIII MFP “Bieszczady bez granic” (Польща,2023)

2 премія 32nd Roma International Piano Competition “solo category” (Рим Італія,2023)

Христина брала участь в майстер-класах  видатних піаністів, зокрема : Eugen Indjic, Франція Andrzej Jasiński, Польща Akiko Ebi, Японія Наталія Труль, Росія Martin Garcia Garcia, Іспанія Lidia Gryhtolówna, Польща

З 2022 року Христина грає у складі фортепіанного дуету “Beniuk ‑ Dvorovyi Piano Duo”

Попри початок творчого шляху ансамбль активно концертує в Україні та за її межами (Польща, Німеччина)

Також дует є володарем

2 премії Carles and Sofia Piano Сompetition,”piano duo category “(Іспанія, 2023)

2 премія на 32nd Roma International Piano Competition “Piano duo category”(Італія,2023).

Віталій та Христина мають можливість вдосконалювати свої вміння у відомого на міжнародній арені  фортепіанного дуету Чіпак–Кушнір. Ольга Чіпак та Олексій Кушнір є доцентами у Вищій Школі Музики та Театру (Росток, Німеччина) та у Львівській Національній Музичній Академії ім. М. Лисенка.

Поділитись