Шимон Мехлінський – баритон (Польща)

Загальна інформація

Народився 2 грудня 1992 року. Закінчив музичну школу ІІ ступеня ім.  Ф. Шопена у Познані по класу гітари проф. Ґізелі Ельманович і з відзнакою бакалаврську студію на кафедрі вокалу та акторської майстерності Музичної академії у Познані (клас викладача Єжи Мехлінського). Закінчив також з відзнакою  вокально-акторський факультет Музичної академії ім. І.Я. Падеревського у Познані у класі І. Ковальковської.

Концертує у Польщі та за кордоном. Співпрацює з Балтійською оперою у Ґданську, Вроцлавською, Сілезькою операми, Сілезькою філармонією у Катовіце, Варшавською національною оперою, Центром зустрічі культур у Любліні, Дортмундською оперою (Німеччина), Дорсетською оперою (Велика Британія). Є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів. Останні досягнення – перший приз на міжнародному вокальному конкурсі ім. Джачінто Пранделлі в Брешії (Італія, 2017), перше місце на конкурсі «Accademia Belcanto» (Ґрац, 2018) та ІІІ місце на 10-му Міжнародному оперному вокальному конкурсі Адама Дідура у Битомі, під час якого він також отримав низку нагород, зокрема Спеціальну премію «Presto», а також відзначений Спеціальною нагородою Польсько-українського фонду І.Я.Падеревського та запрошений взяти участь у VIII-му Міжнародному фестивалі «Відкриваємо Падеревського» у Львові.

Брав участь у багатьох вокальних курсах, навчаючись під керівництвом багатьох видатних професорів, серед яких: Соня Турчетта, Урсула Криґер, Адам Крушевські, Матяж Робавс. З 2014 року має честь працювати із маестро Джорджіо Занканаро під час приватних майстер-класів у Вероні. У сезоні 2020-2021 рр. Ш. Мехлінський працюватиме у знаменитому Ла Скала.

Поділитись