Євген Ізотов – фортепіано (США)

Загальна інформація

Євген Ізотов – один з найяскравіших молодих представників петербурзької фортепіанної школи. Народився в 1979 році в родині музикантів.

Свій перший Гран-Прі виграв в 15 років. Потім були перемоги, серед яких Перша премія і спеціальний приз міжнародного конкурсу вищих шкіл у Такасакі (Японія), Перша премія міжнародного конкурсу фортепіанної академії, заснованої фондом Тео Лівена (Комо, Італія), Друга премія міжнародного конкурсу імені Джордже Енеску (Бухаресфт, Румунія) , вищі нагороди в Cernancelhe (Португалія) і «Mee sur Seine» (Франція).
Зі студентських років піаніст активно гастролює в Росії, Європі, Японії, Південній Кореї, Бразилії. Його ім’я можна побачити на афішах кращих залів Санкт-Петербурга, Вігмор-холу (Лондон), Фестшпільхаусу (Баден-Баден), Сіті-холу (Гонг-Конг), Палацу Ле-Корум (Монпельє), залу Корто і театру де Буф дю Нор (Париж), Палац Німфенбург (Мюнхен), Казальс-холу (Токіо), Пусан Арт-центру (Південна Корея) тощо.
Євген брав участь у численних музичних фестивалях, серед них Фестиваль в Люцерні, Харрогейт в Англії, Бузоні в Больцано, Фестиваль ім. Менухіна (Гштаад, Швейцарія), Радіо Франс в Монпельє, Бад Кіссінген Зоммер (Німеччина), Кухмо в Фінляндії та інші.
Виступав з оркестрами Ермітажного театру і Санкт-Петербурзької Академічної капели, Заслуженим колективом Росії, Академічним симфонічним оркестром філармонії Санкт-Петербурга, оркестром Петрозаводської філармонії, оркестром фестивалю в Куритибі (Бразилія), філармонічним оркестром Пусана (Південна Корея), оркестром Sued West Deutche Philharmonie, грав під керівництвом таких диригентів як Михайло Юровський, Жан-Клод Казадезюс, Хуберт Судан, Моше Ацмон, Аві Островський, Доріан Вілсон, Роберт Тревіно, Олександр Анісімов, Карло Палеччі, Еміль Саймон.
Уже багато років Євген тісно співпрацює з Шопенівським товариством Санкт-Петербурга. Його запрошують на фестивалі ім. Шопена, «Дні польської культури в Карелії» (2005, 2008). У 2008 році він записав прелюдії Шопена для ювілейного CD, присвяченого 200-річчю від дня народження композитора.
У вересня 2013 року виступив з сольним концертом в рамках саміту G 20 в Санкт-Петербурзі.
У своїй виконавській діяльності артист приділяє велику увагу камерній музиці. У складі «Piter’s Trio» з Владиславом Песіним (скрипка) та Тарасом Трепелем (віолончель) є неодноразовим призером міжнародних конкурсів камерної музики.
Співпрацює з музикантами Сергієм Догадіним (скрипка), Андрієм Барановим (скрипка), Леонідом Горіховим (віолончель), Дмитром Єрьоміним (віолончель), квартетом «Атріум», квартетом ім. Шимановського.
Регулярно виступає в дуеті з Валерієм Соколовим (скрипка).
Євген Ізотов здобув освіту в Санкт-Петербурзькій консерваторії та аспірантурі і з відзнакою закінчив аспірантуру в Еколь Нормаль де Мюзік в Парижі (Ecole Normale de Musique de Paris), отримавши диплом Superieur de Concertiste. Його педагогами були професори Ніна Серьогіна, Олена Семішина, Маріан Рябіцкі. В рамках майстер-класів займався з Дмитром Башкіровим, Вільямом Наборе, Карлом-Хайнцом Кеммерлінгом, Лазарем Берманом.
Піаніст успішно поєднує інтенсивну концертну діяльність з педагогічною. З 2004 року Євген викладає камерний ансамбль в Санкт-Петербурзькій консерваторії і з 2008 року є запрошеним професором по класу фортепіано в Пусанському університеті Silla в Південній Кореї.
 Концерти Євгена Ізотова транслювалися на телеканалах Mezzo, MBC в Південній Кореї, на Radio France, Radio Swiss Classique, BBC Radio і Радіо Росія-Петербург.

Поділитись