Тріумф любови від INSO-Львів

14.10.2020
Опис
“Тріумф любови” – саме таку назву мав проєкт Академічного симфонічного оркестру “INSO-Львів”, який відбувся 13 жовтня у Львівській національній філармонії.

Окрестр виступив під батутою зіркової дириґентки Оксани Линів. Також у події взяли участь солісти – Андрій Мурза (скрипка) та Оксана Нікітюк (голос).

Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів

У програмі події прозвучали увертюра  “Леонора” №3 Л. ван Бетховена, Концерт для скрипки з оркестром №5 В. А. Моцарта і “П’ять весільних ладкань з Покуття” О. Козаренка.

Концерт викликав чимало темлих емоцій у публіки, а деякі гості навіть ділились ними у соцмережах.
Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів

Ось, наприклад, відгук Роксолани Гавалюк, яка із студентами відвідала репетицію події:

“Попереднього дня на зустрічі з Оксаною Линів зайшла мова про сьогоднішній концерт “Тріумф любові” у філармонії. Потрапити на нього проблемно – кількість слухачів в умовах карантину суворо обмежена. Проте, коли Оксана запропонувала побувати на прогоні-репетиції, та ще й дозволила привести на нього студентів – це вже було чималою радістю. Зазирнути в процес підготовки дуже непростої і цікавої програми з чудовими солістами і оркестром INSO – для музиканта безумовно дуже цінно! Ми всі дуже обережно (бо йшов попередній запис) і заворожено спостерігали за тим як відбувається цілісне виконання і робота над деталями.

Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів

Мені дуже імпонувала атмосфера репетиції: всі виконавці були максимально зосереджені, працювали з великою віддачею і при цьому – з насолодою : взаємодія з диригенткою і солістами народжувала якусь особливу іскристу радість і внутрішню енергію співтворчості, а це – як на мене – і є найбільше диво у виконавстві. Кожен з солістів – чудовий і неповторний у своїй сфері: рафіновано стильний і виважено-емоційний Андрій Мурза, співачка Оксана Нікітюк, яка продемонструвала унікальний баланс між академічним вокалом і білим звуком, проектуючи його на фольклорну манеру співу. Достойними були і соло труби та дует флейти й фагота в Бетовенській “Леонорі” , партії піколки і препарованого фортепіано у ювелірних “Ладканках з Покуття” О. Козаренка, а які розкішні запальні контрабаси, пристрасні віолончелі, пастельні гобої, магічні ударні…

Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів
Але в центрі цього процесу – сама Оксана Линів. Мініатюрна, неймовірно гнучка і енергійна, вивірено точна і цілеспрямована як промінь у втіленні задуму. Вона своїми диригентським жестами ліпила, різьбила, гаптувала, полірувала, кувала і кресала, здіймала прапори, танцювала галантний менует і керувала стилізовано-ампірними варварськими танцями, мирила народи у скрипковому концерті Моцарта – впевнено ведучи за собою, за своєю ідеєю усіх музикантів – і їй хотілося вірити беззастережно.

Дякую за можливість побачити, як твориться диво і щиро побажати усім нам нових зустрічей із ним!”

 

Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів

Львівська національна філармонія - Тріумф любови від INSO-Львів

Фото запозичені із сторінки Оксани Линів у Facebook

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...