У Львові стартував 25. міжнародний фестиваль сучасної музики “Контрасти”

07.10.2019
Description

“Фанфари” на честь відкриття фестивалю та виконання оркестрових композицій, які прозвучали у Львові вперше!  4 жовтня розпочався 25-ий Міжнародний фестиваль сучасної музики “Контрасти”! Подія відбулась за участі АСОЛНФ, який виступив під орудою молодого польського дириґента  Вінсента Козловського і талановитої київської альтистки Катерини Супрун!

Неочікуваним початком події стало виконання авторської композиції В.Козловського “Фанфари” для духових інструментів, яку митець присвятив Богдану Сегіну, виконавчому директорові фестивалю, та, безпосередньо, “Контрастам”. Програму першої події склали оркестрові твори Євгена Станковича, Альфреда Шнітке, Дмітрія Капиріна та П’єра Вісмера.

Симфонія № 1 (Sinfonia larga) для 15-ти струнних (1973) Є.Станковича звучала у Львові вперше. Одночастинна драма, сповнена різних психологічних відтінків, що втілювались з допомогою складних поліфонічних поєднань та сонорних ефектів, є одним із найкращих творів у доробку композитора.  Значна роль сольних епізодів та каденцій, із якими блискуче впоралась Катерина Супрун,  була у Концерті для альта з оркестром А.Шнітке. Останній, до слова, востаннє звучав у Львові ще у 1987 році.

Другу половину вечора продовжили композиції ХХІ століття – «Чотири постлюдії» для симфонічного оркестру Дмітрія Капиріна, які почути можливість мав сам автор. На завершення слухачі  познайомилися із творчістю швейцарсько-французького композитора П’єра Вісмера, а зокрема із його Симфонією №1.

Попереду на гостей фестивалю очікує ще чимало цікавих подій. Познайомитися із ними можна на офіційному сайті Львівської національної філармонії.

Також рекомендуємо познайомитись із новими інтерв’ю генерального директора ЛНФ Володимира Сивохіпа, у яких він розповів про історію “Контрастів” та про концепцію ювілейного 25-го фестивалю:

https://zaxid.net/nam_nihto_kopiyki_z_derzhavnogo_byudzhetu_ne_daye_n1490343

https://day.kyiv.ua/uk/article/kultura/dyskurs-mizh-tvorcyamy

Share


Popular

25.03.2024 Concerts

Bach Marathon has ended

The marathon of new and contemporary Bach art by artists of the Lviv Ph...