Воскресле слово

Четвер 08.11.2018 / 18:00

Камерна сцена (вул. Чайковського, 7, вхід «Каса», третій поверх)

50

Опис

«Воскресле слово» з циклу «МИ» -театрально-музичний вечір до дня народження І.Котляревського і з нагоди 220-річчя першого видання «Енеїди»

“Занедбане й закинуте під сільську стріху слово,мов фенікс з попелу, воскресло знову…і голосно залунало по широких світах” М. Коцюбинський.
220 років тому вийшла друком перша книжка, написана сучасною українською мовою — “Енеїда” Івана Котляревського. Вона була  видана лікарем і меценатом М. Парпурою, але без згоди автора. Котляревський “помстився” видавцеві: у наступному виданні помістив у пекло “особу мацапуру”, що “чужеє оддавав в печать”. Проте, саме це видання ознаменувало початок становлення української літератури. З іменем Івана Котляревського повʼязане і народження українського театру.  Минає два століття як на українській сцені зʼявились “Наталка Полтавка” і “Москаль-чарівник”. У концертній програмі “Воскресле слово” історично-мистецького циклу “Ми”, перегорнемо комедійні сторінки “Енеїди”, зустрінемось з героями “Наталки Полтавки” і “Москаля-чарівника”, згадаємо улюблені пісні багатьох поколінь у виконанні молодих співаків та артистів Львівської філармонії.

Поділитись