Концерт Симфонічного оркестру KLK

У програмі:
Паоло Уголетті. Симфонія для струнних (2017)
Карло Педіні. Пори року вже не такі, як колись – для струнних (2017)
Тереза Прокаччіні. Ехо – для скрипки та струнного оркестру (1983)
Фердінандо Надзаро. Концерт № 2 для скрипки з оркестром (2017)
Сергій Прокоф'єв. Симфонія № 1 «Класична» (1918) – 100-та річниця першого виконання

Вівторок 23.01.2018 / 19:00

Концертний зал ім. С. Людкевича

Вхід вільний

Опис

23 січня Львівська філармонія запрошує на вечір прем’єр від Симфонічного оркестру KLK та італійського диригента Фердінандо Надзаро.
Менеджер оркестру Денис Литвиненко зазначив, що на слухачів чекає багато родзинок. Зокрема, на концерті звучатиме «Класична» симфонія Сергія Прокоф’єва, яка цього року «відзначає» 100-річчя з дня першого виконання. Всі інші твори в програмі – це світові прем’єри сучасних композиторів, яких львівська публіка відкриє для себе вперше: Паоло Уголетті, Карло Педіні, Тереза Прокаччіні та Фердінандо Надзаро. Денис Литвиненко зазначив, що більшість творів у програмі – для скрипки з оркестром. Зокрема, Карло Педіні написав власні «Пори року» на теми відомого всім Антоніо Вівальді. «Це дуже цікавий твір, родзинка нашого концерту. Також слухачів здивує симфонія Пауло Уголетті – вона сучасна, написана у стилі ф’южн, – розповів Денис Литвиненко. – Цей концерт буде загалом багатостильовим – від класики до ф’южну. Хочемо охопити різні настрої й презентувати сучасну музику у її оригінальності».
Прем’єри презентуватиме Симфонічний оркестр KLK, відомий також як Lemberg Sinfonietta, який базується в Україні. Солюватиме Марко Комонько, український віртуоз, знаний на світовій сцені. А диригуватиме Фердінандо Надзаро – композитор, чиї твори презентуватимуть під час цього вечора. Маестро – професор Римської консерваторії Санта-Чечілія, постійний головний диригент оркестру KLK. Вхід на концерт – вільний.

 

Поділитись