Пісні і музика з кінофільмів

П’ятниця 12.07.2019 / 21:00

Фоє концертного залу філармонії

100-100

Опис

В рамках XV Фестивалю «Ніч у Львові»

Сьогодні кожен, хто на афіші побачить рекламу концерту «Music for cinema» одразу згадує улюблені мелодії, які залишилися в пам’яті після відвідування кінотеатру. Подібний ефект вже мав місце в історії музично-драматичного мистецтва півтора століття тому, коли в Італії був розквіт опери. Композитор тоді мав за обов’язок для успіху постановки своєї опери створити бодай один хіт, щоб відвідувачі спектаклю, йдучи додому після прем’єри, саме його наспівували. Це була запорука того, що і наступні вистави цієї опери зберуть публіку.

Переважна більшість відвідувачів концерту «Music for cinema» у передчутті ще однієї зустрічі з улюбленим музичним мотивом прийдуть до залу Станіслава Людкевича Львівської Національної філармонії 12 липня о 21 годині.

Поруч із класикою Й. С. Баха і В. А. Моцарта, яку залучили до своїх кінофільмів режисери, прозвучить декілька джазових стандартів. А саундтреки італійських кіно-композиторів, які були написані до трилерів, вестернів і ґанґстерсько-поліційних драм чергуватимуться із сентиментальними фраґментами мюзиклів, що були увіковічнені на кінострічці. Відбудеться одразу декілька зустрічей із хітами найвідомішого сучасного англійського композитора барона Ендрю Ллойд-Веббера.

Поділитись