Львів’яни і Балінт. Концерт подарував багато радості

04.09.2019
Опис

«Віртуози Львова» під керівництвом Сергія Бурка протягом багатьох років є постійними гостями фестивалю «Музика в старому Кракові». Вчора у Базиліці Найсвятішого Серця Господа Ісуса колектив представив різноманітну програму із юнацьких творів Фелікса Мендельсона (Симфонія №10), Франца Ксавера Моцарта (Рондо), Едварда Елґара (Серенада для струнних ор.20) та Отторіно Респіґі (Antiche danze ed arie).

Щоразу, коли я чую львівських артистів, часто захоплююся їх досконалою зіграністю, точністю та музичною чутливістю, які призводять до справді цікавих інтерпретацій. Музиканти також розкрили всі ці риси вчора, але великою перевагою вчорашнього концерту була участь Яноша Балінта, який виконав сольні партії у Концерті Мендельсона ре мінор (спочатку він був створений для скрипки), а також у Рондо «львівського» Моцарта.

Один з провідних флейтистів у світі, музикант, який ще буває у Кракові як член журі Міжнародного флейтового конкурсу, зачарував слухачів темпераментом, прекрасним, насиченим звучанням, відмінною технікою, артикуляцією, і, перш за все, відмінною співпрацею з диригентом та оркестром. І він, і «Віртуози Львова» подарували слухачам велику радість.

Уривок із рецензії Анни Возняковської від 22 серпня 2019 року

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...