Аромати створюватимуть під музику

29.11.2017
Опис

«Нова музика Львова» – проект, який відбудеться у Києві 2-3 грудня. Два насичені дні марафону представлять творчість львівських композиторів різних поколінь на одному концертному майданчику столиці. І – за присутності самих композиторів та за участі кращих львівських музикантів.

Учасник проекту Юрій Булка розповів, що термін «нова музика» за останні 50 років значно розширював своє значення. «На фестивалях сучасної музики часто проводять вже не суто звукові події, а заходи, які поєднують різні форми медіа. Різні форми мистецтва починають інтегруватися. Прикладом буде і наш проект, – зазначив Юрій Булка. – Маємо акустичні твори, мультимедійні і електронні. Буде кілька модулів. Зокрема, перформенс Impeesem від студії електронної музики ЛНМА ім. М. Лисенка. Він матиме за основу відео, звук та імпровізацію в реальному часі. Також в програмі два електронні виступи – від Антона Калганова, який використовує модульні синтезатори та АЙКTRONER від Мирослава Трофимука, якому акомпануватимуть… парфумери».

Богдан Сегін підтвердив, що під час музичного дійства АЙКTRONER відбуватиметься певне парфумерне дійство. Аромати створюватимуть під музику і наноситимуть згідно з партитурою у приміщенні, де все й відбуватиметься. За словами куратора проекту, до цього неординарного заходу долучилися українські творці нішевих ароматів.

Богдан Сегін зазначив, що «Нову музику Львова» започаткували минулого року для виступів у Вроцлаві – для презентації у рамках місяця Львова. «Туди ми везли презентацію фестивалів «Контрасти» і фестивалю електронної музики. У Києві покажемо більше авторську, композиторську школу. Цю назву треба використовувати для інших ідей щодо нової музики в Україні», – додав куратор марафону.

Юрій Булка зазначив, що між старшим та молодшим поколіннями прослідковується певна спадковість: молодь переймає досвід попередніх поколінь. Богдан Сегін додав, що цей проект і є творенням цієї спадковості. «У Львові є багато творчої молоді. І потрібно, аби вони відчували, що потрібні тут. Адже з часом вони стаються носіями традиції композиторської школи. Це передавання досвіду і формує те, що ми називаємо школою», – розповів куратор «Нової музики Львова».

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...