Цієї весни Львівська національна філармонія започатковує соціальний проект лекторій “Відновлення: як класична музика допомагає переживати стрес”.

21.02.2023
Опис

Перебувати зараз в Україні — це щодня змагатися із хвилюваннями, стресом і переживаннями. Найважливішим для кожного зараз є можливість працювати із користю і бути підтримкою для ближніх. Для цього необхідно прийняти довготривалість такого становища, а відтак необхідність піклування про стабільність психоемоційного стану.

Одним із елементів, котрий покращує нашу якість життя є музика. Вона, як той вид мистецтва, що емоційно найшвидше відгукується в людині, дає нам відчуття комфорту і навіть полегшення. Класична музика наповнює різноманіттям можливостей як для емоційного, так і для інтелектуального сприйняття і переживання.

Цієї весни Львівська національна філармонія започатковує соціальний проект лекторій “Відновлення: як класична музика допомагає переживати стрес”. Львівська піаністка та музикознавиця Марта Кузій запрошує на серію лекцій про емоційний аспект музики, про природу творчості та шлях від інтуїтивного сприйняття музичних творів до усвідомленого переживання невербалізованих емоцій. Творчими враженнями ділитимуться гості проекту – артисти львівської філармонії, а важливі фахові поради даватимуть співведучі лекторію – психологи-викладачі Українського Католицького Університету, у співпраці із яким відбувається даний лекторій. Важливою практичною складовою ефективності таких зустрічей є відвідування концертів після лекції – репертуар концертів та теми лекторію між собою будуть максимально узгоджуватися.  Лекції розраховані на 30-40 учасників.

Наш проект покликаний допомагати у віднайденні внутрішнього спокою та комфорту в першу чергу особам, що змушені тимчасово змінити місця проживання, але також і усім тим хто на місцях пристосовується до нових реалій життя.

Наші перші лекції стосуватимуться таких тем:

⦁ відображення емоцій: як музичний супровід емоційного стану допомагає глибше пережити певну емоцію –- від болю втрати до очищення.

⦁ музична мова – чи можна її розуміти як людську? Особливості творення звуку, букв/нот, фраз, творів; важливість розпізнавання інтонацій і форм.

⦁ особливості сприйняття музики по відношенню до візуального ряду (музика в фільмах, мультиках, рекламах), нейромаркетинг

⦁ інсайт – натхненні музикою ми можемо творити і жити. Як музика спонукає до креативного мислення і впливає на самих музикантів.

⦁ інтимна сторона музики – сексуальність та уява; якими музичними засобами композитори провокують.

Наступні теми плануються про емоційний музичний інтелект, звукотерапію, редукцію тривожності за допомогою музичного пережиття, особливості акустичних вражень.

Відвідування лекторію безкоштовне, за попередньою реєстрацією.

Форма для заповнення

Чекаємо вас 3 березня о 18:30

Фоє Концертного залу Людкевича

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...