Два міста – два фестивалі

09.08.2019
Опис

Львів і Краків – міста, які мають чимало спільного. Це стосується не лише їх історії чи архітектури, а й також і мистецького життя. Одним із таких об’єднавчих пунктів є літні міжнародні фестивалі класичної музики «Музика в старому Львові» та «Музика в старому Кракові». Вони є ще одним вагомим містком між Польщею та Україною!

«Музика в старому Кракові» – один із найстаріших польських фестивалів, який проводиться вже 44 роки поспіль. Його львівський побратим є значно молодшим: у 2019 році йому виповнюється шість років. Однак впродовж цього часу ці два фестивалі активно співпрацюють та мають спільне ідейне підґрунтя: розкрити цікаві й незвідані сторінки цих давніх міст.

Також вагомою сторінкою обох фестивалів є культурний обмін, адже щороку до України приїздять чимало польських музикантів, і навпаки, українські колективи щороку гастролюють в Польщі. Зокрема, у 2019 році Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», з ініціативи якого й сформувався львівський фестиваль, 21 серпня також виступить у Кракові, де виконає твори Ф.Мендельсона, Е.Елґара, Ф.К. Моцарта та О. Респіґі.

Спільними є ще й дати проведення фестивалів – друга половина серпня, а цього року ще          й дати – 15-31 серпня! Тож з нетерпінням чекаємо на ці дві визначні події!

Програма фестивалів за посиланнями:

http://www.mwsk.eu/mwsk_2019_koncerty.htm

https://philharmonia.lviv.ua/announcements/vi-міжнародний-музичний-фестиваль-муз-2/

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...