Конкурс імені Василя Сліпака об’єднає вокалістів з усіх куточків України

20.12.2017
Опис

З 15 до 20 грудня у Львівській обласній філармонії вперше проходив Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака. По завершенні трьох турів, перед завершальним гала-концертом, організатори конкурсу, журі та конкурсанти поїхали на Личаківське кладовище, щоб вшанувати пам’ять українського оперного співака з нагоди його уродин 20 грудня.

Василь Сліпак близько 20-ти років жив у Франції, де зробив блискучу кар’єру, але це не віддалило його від Батьківщини. Коли почався Майдан, він влаштовував акції на підтримку України у Франції. Але вважав, що цього замало. Тому згодом він залишив зіркове європейське життя та поїхав в АТО. За словами родини, співак не планував повністю віддаватися війні, просто був дуже активною людиною. Для нього важливо було знаходитися там, де він потрібен. «Як чоловік, можу бути на війні, а як артист – можу робити максимальну промоцію України у Франції», – казав Василь Сліпак. Саме таким активним і небайдужим він залишився у пам’яті близьких.

Конкурс Василя Сліпака започаткували Департамент культури, національностей і релігій ЛОДА та Львівська філармонія з метою мотивувати й надихнути молодих співаків.  Конкурс підтримали численні партнери не лише в Україні, а і в Європі. До його проведення долучилося Консульство Франції та  British Club Lviv.

Молитву над могилою воїна-співака в день його народження читали батько Ярослав та брат Орест. Присутні пом’янули покійного піснеспівом «Вічная пам’ять».

Під час молитви на Личаківському кладовищі до усіх присутніх звернувся батько Василя Сліпака з подякою за увагу до імені сина, за організацію конкурсу, який вшановує його пам’ять. Він зазначив, що вдячний за те, що патріотичний приклад його сина творить добрі справи в серцях українців.

Василь Сліпак творитиме історію й надалі, а конкурс його імені об’єднає вокалістів з усіх куточків України.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...