«Нову музику Львова» презентуватимуть у Києві

29.11.2017
Опис

2-3 грудня проект «Нова музика Львова» поїде до Києва. Чи не вперше творчість львівських композиторів різних поколінь буде представлена у Києві на одному концертному майданчику у форматі дводенного музичного міні-марафону. До того ж, в присутності самих композиторів та за участі кращих львівських музикантів.

Генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп розповів, що Львів не перший рік є визнаним центром розвитку сучасної культури, включно з музичною. «Про це свідчить не лише багаторічне успішне проведення фестивалю «Контрасти», а й багато знакових подій в царині сучасної музики, якими займається Львівська філармонія та Львівська організація Спілки композиторів, – зазначив Володимир Сивохіп. – Зокрема, два роки тому було започатковано серію концертів «Львівські прем’єри», щоб презентувати музику львівських композиторів. Цього року цей цикл ми присвятили Юрію Ланюку. Наступного року плануємо фестиваль, присвячений ювілею Мирослава Скорика».

Директор філармонії зазначив, що «Нова музика Львова» – це своєрідний зріз творчості. «Львівська композиторська школа – це термін першої третини минулого століття. Тоді молоді Барвінський, Людкевич, Колесса і Нижанківський створили цей феномен. Він мав і має своїх кращих наслідників. Зараз це композитори соліднішого покоління – Мирослав Скорик, Юрій Ланюк, Віктор Камінський, середнє покоління – Олександр Козаренко, Богдана Фроляк і генерація молодих композиторів. Всі вони будуть об’єднані в «Новій музиці Львова», – розповів Володимир Сивохіп. За його словами, покоління відрізняються, зокрема, тим, що метри є відомими й уже живуть на хвилі слави. А молодь мріє про те, щоб здобути славу.

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало зазначила, що для Львова дуже важливо підтримувати такі проекти, які проводять паралель між минулим та майбутнім. За словами Мирослави Туркало, ЛОДА з глибоким інтересом долучилася до організації цього проекту і вбачає в ньому перспективну та дуже важливу ініціативу для розвитку української, а зокрема львівської, музичної культури.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...