Різдвяний подарунок від «Віртуозів Львова»

10.01.2020
Опис

Різдвяний час в Європі та світі – це час грандіозних святкових концертів класичної музики! Саме тому колективи Львівської національної філармонії в цей час активно гастролюють! Впродовж 22 грудня – 6 січня Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» виступив у провідних концертних Європи: Берлінській філармонії і Ляйпцігському Ґевандгаусі.

У Німеччині колектив концертував на запрошення Філармонічного камерного оркестру Берліна. Події за участі оркестру відбулися в м.Ляйпцігу та м.Берліні в престижних європейських залах Ляйпцігської та Берлінської філармоній за участю відомих солістів Ольги Цабо (фортепіано, Швейцарія), Гиї Браунштейна (скрипка, Німеччина), Юрія Ревіча (скрипка, Австрія) та диригентів Юна Филінга (Норвегія), Найдена Тодорова (Болгарія), Міхаеля Цукерніка (Швейцарія), Сергія Бурка (Україна).

У програму концертів входили твори Л.ван Бетховена, Е. Гріга, А. Вівальді, Й.С. Баха, П. Чайковського, В.А. Моцарта, А. П’яццолли, А. Кореллі, Б. Сметани та інших композиторів.

Львівська національна філармонія - Різдвяний подарунок від «Віртуозів Львова»

Однією із програм, яку «Віртуози Львова» представили на європейських сценах була «4+4. Чотири пори року», у контексті якої звучали всесвітньовідомі «Пори року» А. Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» А. П’яццолли. В Україні цей проєкт «Віртуозів Львова» є одним із улюблених у публіки.

Оркестр також презентуватиме його на сцені Львівської національної філармонії 12 січня. Вперше до нього долучиться корейсько-американська скрипалька Еллі Сах – Лауреат першої премії у ІІ Міжнародному конкурсі скрипалів Олега Криси у Львові (2016).

Львівська національна філармонія - Різдвяний подарунок від «Віртуозів Львова»

Цей авторський проєкт вже традиційно, близько двадцяти років, «Віртуози Львова», презентують у період різдвяних свят «4+4». Як зазначив незмінний керівник оркестру, дириґент, Сергій Бурко, «ідея цього проєкту дуже проста – початок року, оновлення, коло часу. Ну коли ще слухати вічну музику Вівальді? Але ми додаємо родзинку – «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццолли вдало контрастують з бароковою класикою, додають колориту. Пригадую, коли я привіз ноти з Польщі (дістати партитури на той час було непросто) і ми зіграли це вперше – був справжній фурор!»

Впродовж років існування авторського проєкту «4+4» разом із «Віртуозами Львова» виступали багато талановитих солістів, серед яких Олег Каськів, Микола Саченко, Андрій Чайковський, Євген Кострицький, Назарій Пилатюк, Богдана Півненко, Марко Комонько, Наталя Столярська, Лівіу Прунару та ще багатьма іншими!

На початку 2020-го, 12 січня, колектив, який зовсім нещодавно святкував своє 25-річчя, на сцені Львівської національної філармонії «розпочне» нову сторінку своєї історії саме концертом «4+4. Чотири пори року». Солюватиме Еллі Сах, корейсько-американська скрипалька, яку найстаріший американський журнал класичної музики «Музична Америка» відзначив як «чутливу і захоплюючу інтерпретаторку»!

Детальніше про подію та квитки читайте за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/44-the-four-seasons/

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...