Станіслав Людкевич – галицький діамант

22.01.2019
Опис

Композитор, музикознавець, перший українець зі ступенем доктора філософії у сфері музики, фольклорист, музичний критик, диригент, педагог, організатор музичного життя… Важко повірити, що все це про одну людину. Так! Проте яку Людину!

Станіслав Пилипович Людкевич – вражаюча постать на українському небосхилі. Неможливо осягнути талант і мудрість, весь творчий здобуток цього напрочуд скромного, вишуканого чоловіка! Саме завдяки його енергії, принциповості, наполегливості українська музика в Галичині піднялася на якісно новий рівень як у композиторській творчості, так і виконавстві.

Сьогодні свою любов і шану до Митця і Людини складають львівські музиканти під егідою суспільно-культурного товариства “Надсяння”.

Це буде не звиклий концерт. До 140 -річчя від дня народження великого Людкевича Товариство “Надсяння” спільно з партнерами-музикознавцями, музикантами підготували багатогранний та неймовірно цікавий  проект, що буде до душі усім: як професіоналам-знавцям творчості Станіслава Пилиповича, так і пересічним слухачам, львів’янам та гостям нашого прекрасного міста.

Переконайтеся!

Отже, спершу глядачі матимуть змогу переглянути короткометражний фільм (з архіву) про Людкевича.

Ведуча Роксоляна Мисько-Пасічник – музикознавець, старший науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові розповість цікаві факти з життя та творчості композитора, вчителя,  науковця Людину  у  Вступному слові про Станіслава Людкевича.

Буде багато колосальної музики Людкевича у виконанні  солісткок Львівської національної філармонії Лілії Коструби – заслуженої артистки України, лауреату премії ім. Станіслава Людкевича та  Ірини Жовтолист. Партія фортепіано – Ярослава Матюха, заслужена артистка України, професор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка

Оксамиту та колоритного звучання додадуть Академічний камерний оркестр Львівської національної філармонії “Віртуози Львова”, мистецький керівник та головний диригент Сергій Бурко,  Хор “Надсяння” Львівського регіонального суспільно-культурного товариства “Надсяння”, художній керівник і диригент Володимир Пасічник.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...