Сім останніх слів Христа на хресті

28.03.2019
Опис

Коли увесь християнський світ схилився у Великому Пості, очікуючи свята перемоги Життя над смертю – Великодня, слід згадати якою ціною було здобуто наше визволення!

У кожного своя молитва. Свій спосіб вдячності та каяття. Музикою можливо втілити все. Це мова, яка торкаються найглибших, найтонших струн безсмертної Душі.

Саме такою є високоінтелектуальна і духовна Кантата для хору і струнних «Сім останніх слів Христа на хресті» сучасного британського композитора світової слави Джеймса МакМіллана. Почути цю чисту красу втілену у гармоніях, дивовижних модуляціях, темах – стане унікальною нагодою, оскільки цей твір не часто виконують в Україні, хоча європейська публіка знайома з творчістю грандіозного МакМілана!

Окрім блискучого професіоналізму така складна і глибокофілософська музика вимагає від виконавців зрілості, певного настрою. Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» та Камерний хор «Глорія» донесуть до слухача усі колосальні смисли, що заклав у своє творіння автор.

За диригентським пультом Маестро Анджей Косендяк – директор вроцлавської філармонії, знаний у Польщі та Європі музикант вперше диригуватиме у Львові! Така подія не може залишитися непоміченою, оскільки ми будуємо творчі мости між Україною та іншими європейськими країнами, зокрема, Польщею.

В концерті також звучатимуть всесвітньовідомі шедеври:

  • Вітольд Лютославський. «Траурна музика»
  • Генрик Міколай Гурецкі. Три твори в старовинному стилі
  • Йоганн Себастьян Бах. Арія з оркестрової сюїти № 3

Впевнені, що цей вечір стане відкриттям для наших слухачів, адже духовна музика – це не лише консервативна класика. Це завжди пошук, піднесення, переосмислення.

Запрошуємо розділити з нами цей дивовижний роздум над вічними темами буття!

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...